2014-2015 Ders Yılı

Yakın Doğu Koleji’nin Almanca Sınavlarındaki Büyük Başarısı

Yakın Doğu Koleji , yabancı dildeki başarılarına bir yenisini daha ekledi .

2013 -2014 eğitim -öğretim yılında GOETHE ENSTİTÜSÜ’ nün Lefkoşa’daki merkezinde haziran ayında yapılan Almanca A1 , A2 ve B1 seviyelerinde sınava katılan 35 Yakın Doğu Koleji öğrencisi bu sınavda başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı.

Özellikle Almanca B1 seviyesinde sertifika alınmış olması , KKTC okulları arasında YDK’ nin dil başarısını göstermesi açısından büyük önem taşımaktadır .
Avrupa konseyi tarafından sınıflandırılan ve Avrupa Ortak Dil kriterlerine uygun olarak yapılan ve dünyada 200’ ü aşkın ülkede faaliyet gösteren Goethe Enstitüsü’nün hazırladığı ve uyguladığı bu sınavların sonucunda elde edilen sertifikaların, tüm dünyada uluslararası geçerliliği olup sertifikalar büyük bir değere sahiptir .

Söz konusu sınavda öğrencilerin Almanca’da okuma, yazma, konuşma, dinleme ve anlama becerilerinin ne kadarını kullanabildikleri ölçülmektedir .

Sertifika alan Yakın Doğu Koleji öğrencilerinin isim listesi ise şöyle :
Fit In Deutsch 1 ( A1 )

5. BARAN AKGÜL

2012-2013 Ders Yılı

Yakın Doğu Kolej’inde Almanca Öğreniminde başarı Ödülü

Yakın Doğu Koleji İngilizce eğitimden sonra Almanca ögreniminde de iddiasını birçok kez kanıtlamıştır. Son olarak Federal Almanya Cumhuriyeti, “ Pedagojik Değişim Kurumu” tarafından doksan bir (91)ülkede 500 Almanca ögreniminde ödül almış ögrencilere, dört haftalık bir burs sunmaktadır.

Almanca

İçinde bulunduğumuz ders yılında yapılan sınavlarla Yakın Doğu Koleji, 10. sınıf ögrencilerimizden Kardelen Kozal bu sınavda başarılı olup ödülü almaya hak kazanmıştır. Kazanan ikinci ögrenci ise yine 10. sınıf ögrencilerinden Laden Elkıran olmuştur.

Bu ödül kapsamında ögrencimiz Kardelen Kozal, ağustos ve eylül aylarında 4 hafta boyunca devam edecek programla beş günlük Köln / Bonn inceleme gezisi, daha sonra iki hafta yeni ailesinde ve okul arkadaşi ile iki haftalık okul deneyimi ve Almanca ögrenimi ile devam edecektir. Son hafta ise Berlin ve Münih Kentleri’nde yapılacak kültürel,eğitsel incelemeler ve üniversite ziyaretleri ile son bulacaktır.

“MARS TANZT ERDE”

Yakın Doğu Koleji Almanca Bölümü, Yakın Doğu Koleji’nin kuruluşunun 20. Yılı dolayısıyla Goethe Enstitüsü ile ortak bir etkinlik düzenledi.Yakın Doğu Koleji Oditoryumunda gerçekleşen etkinliğe 12-16 yaşlarındaki temel Almanca bilgisine sahip öğrenciler katıldı.Üç oturumda yapılan YDK’nın da ev sahipliği yaptığı gösteriye Türk Maarif Koleji ve 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nden de öğrenciler katıldı.

“Mars Tanzt Erde” isimli Almanca animasyon programı, Alman karikatür ve çizgi roman

sanatçısı Lyonn tarafından müzik eşliğinde sunulmuştur. Çizgi kahramanları ile değişik ders kitaplarının grafik tasarımlarını yaratan Lyonn, çok yönlü bir sanatçı olup birçok ödül kazanmıştır. Bu özgün gösteriyle Almanca öğrenmenin ne kadar eğlenceli olabileceğini göstermeyi hedefleyen Lyonn, “Mars Tanzt Erde” isimli bu gösteriyi, uzun turnelerle dünyanın farklı şehirlerinde, Almanca öğrenen gençlere sunmaktadır.

Kalabalık bir öğrenci ve öğret topluluğunun izlediği etkinlik herkesin beğenisini kazanırken eğlenirken öğrenmenin de önemi üzerinde etkili olmayı başarmıştır.

Yakın Doğu Koleji 20. Yıl etkinlikleri devam edecektir.

2010-2011 Ders Yılı

Yakın Doğu Koleji’nin Almanca Dil Başarısı

Yakın Doğu Koleji İngilizce ve Fransızca’nın yanı sıra zorunlu seçmeli olarak öğrettiği Almanca dilinden de oldukça başarılı neticeler elde etmektedir.

2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılında Goethe Enstitüsü’nün Lefkoşa’daki merkezinde yapılan Almanca sınavlarında, sınava katılan Yakın Doğu Koleji öğrencilerinin tümü bu sınavdan başarıyla geçmişlerdir. Ada genelinde “Fit in Deutsch A1” sınavına katılan 109 öğrencinin 45’i, ayrıca “Fit in Deutsch A2” sınavına katılan 45 öğrencinin de 16’sını Yakın Doğu Koleji öğrencileri oluşturmaktadır.

Avrupa Konseyi tarafından sınıflandırılan bu sınavlar, “Avrupa Ortak Dil Kriterleri”ne uygun olarak yapılmaktadır. Bu sınavlarda öğrencilerin okuma, yazma, konuşma ve dinleyip anlama becerilerinin ne kadarını kullanabildiklerini ölçülmektedir. Bu sınavlar sonucu elde edilen sertifikaların uluslararası geçerliliği olup yaşam boyu kullanılabilmektedir.

2009-2010 ETKİNLİKLERİMİZ VE BAŞARILARIMIZ

ALMANCA
Okulumuzda Orta I, II ve III. Sınıflarda Eğitim Bakanlığı ile eşgüdüm içerisinde, modern metodlarla Almanca öğrenimi zorunlu seçmeli ders olarak yapılmaktadır. Öğrenciler haftada 4 saat ve bir yıl boyunca toplam 100 saat ders yapmaktadırlar.Okulumuz Lise I de seçmeli ders olarak ilgi duyan öğrencilere GCE Ordinary Level German dersi veren birkaç kolejden biridir.

Özel Yakın Doğu Koleji, öğrencilerine yüksek öğrenim ve dahe sonraki meslek yaşamlarında Alman dilinin olumlu katkılar sağlayacağına inanmakta ve ilgi duyan öğrencilerini GCE Ordinary Level German sınavına hazırlamaktadır.

Son yıllarda Lise I. de Almancaya devam edip sınava katılan öğrencilerimiz 8 tane A, 4 tane B ve 1 tane C alarak başarı sağlamışlardır.