2012-2013 Yılı

4. Kariyer Günü Etkinliğimizi Gerçekleştirdik

Kolejimiz geçtiğimiz günlerde Psikolojik Danışma ve Rehberlik Biriminin düzenlemiş olduğu “4. Kariyer Günü” etkinliğini gerçekleştirdi. Sağlık Bilimleri, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen – Edebiyat fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Fakültesindeki lisans programlarını tanıtmak amacıyla 55 farklı bölümden akademisyen ve alan çalışanlarından oluşan konuklarımız mesleklerini öğrencilerimize anlattılar.

Sosyal Bilgiler

Bilinçsizce yapılan meslek seçiminin kişisel ve mesleki yaşamı olumsuz yönde etkileyeceği gerçeğinden hareketle düzenlenmiş olan 4. Kariyer Günü Etkinliğinde öğrencilerimiz, gelecekte seçmeyi düşündükleri mesleklere ait özellikleri, çalışma hayatında ne gibi iş kollarının olduğunu, mesleğin olumlu ve olumsuz yönleri ile kariyer gelişiminde izlemeleri gereken sürece ilişkin bilgi aldılar.

Tarih Kulübümüzün Lefkoşa Gezisi

Okulumuzun ortaokul bölümü Tarih öğretmenleri ve Tarih kulubü öğrencileri tarafından Lefkoşa’da yer alan tarihi eserlerden Büyük Hamam, Büyük Han, Derviş Paşa Konağı, Saçaklı Ev, Selimiye Cami, Mevlevi Tekkesi, Taş Eserler Müzesi,ve Bedesten incelenmiştir. Ayrıca Tarih kulübü 20. Yıl etkinliği çerçevesinde Lefkoşa’daki Türk eserlerinin sergilendiği bir takvim hazırladı.

18 Mart Çanakkale Şehitleri Etkinliğimiz

Kolejimiz Resim ve Tarih bölümlerinin 18 Mart Çanakkale Şehitleri ile ilgili düzenlediği pano yarışması ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren sınıflar, kaptanları ve kompozisyonda derece alan öğrencilerimiz ile birlikte…

2010-2011 Yılı

Ortaokul Bölümü Tarih öğretmenleri tarafından oluşturulan “Tarih Kulübü” ; Lefkoşa ve çevresindeki pek çok tarihi eseri ve özellikle Türk eserlerini incelemeye yönelik geziler düzenlemiştir. Ayrıca Tarih Kulübü tarafından, öğrencilere Tarihi film ve belgeseller izletilmiştir. Tarih Kulübü tarafından yapılan bu etkinlikler sayesinde; hem öğrencilerin Milli tarih bilincinin gelişmesine katkıda bulunulmuş hem de öğrencilerin tarih derslerine karşı ilgi ve sempatisi arttırılmıştır.