Kolejimizde Dünya Tiyatrolar Gününde Söyleşi

Kolejimiz, “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü” nedeni ile Çatalköy Belediyesi Kültür Sanat ve Tiyatro Koordinatörü Derman Atik’i konuk etti.

Türkçe

Gerçekleştirilen söyleşide yönetmenliği, düzenlediği organizasyonlar ve oyunculuğu ile Kıbrıs Türk Tiyatrosuna büyük katkıda bulunan Derman Atik, öğrencilere tiyatro ve tiyatronun önemi hakkında bilgiler verdi. Derman Atik, aynı zamanda öğrencilere kısa çalışmalar ve oyunlarla da keyifli anlar yaşatırken YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel’e de atıfta bulunarak öğrencilere çok şanslı olduklarını, Yakın Doğu Üniversitesi’nin Sahne Sanatları Bölümünün çok güzel olduğunu, çok nitelikli birçok öğrenci yetiştirdiklerini hatta tiyatro salonu olarak dahi harika yerleri olduğunu bu yerleri de dışarıya açmalarını takdirle karşıladığını vurgulayarak öğrencilere tüm bu imkanlardan faydalanın mesajı verdi.
Öğrencilerin ilgiyle izlediği ve dinlediği söyleşi öğrenci sorularıyla renklenirken herkes için çok yararlı bir söyleşi oldu.

Kolejimiz Aşık Veysel ‘i 40. Ölüm Yıl Dönümünde Andı

Kolejimiz etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Kolejimizin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü; ÖSS öğrencileriyle birlikte, Türk Edebiyatının önemli halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nu ölümünün 40. yılında andı. Programı hazırlayan öğrenciler, YDK Oditoryumunda gerçekleşen törende, izleyenlere Aşık Veysel’in kendi sesinden şiirler dinletip ünlü ozanın hayat hikayesinden kesitler sundular. Büyük bir hayranlıkla ve dikkatle izlenen etkinlik öğrencilerden büyük alkış topladı. Kültürümüzün bu büyük ozanını hakkında öğretmenlerinden de bilgi alan öğrenciler böylelikle Aşık Veysel’i daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Kolejimizde 21 Mart Dünya Şiir Günü’nü Kutlandık

Kolejimiz , 20. Yıl Etkinliklerine devam ediyor. YDK Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüzün 21 Mart Dünya Şiir Günü dolayısıyla hazırladığı şiir dinletisini 21 Mart 2013 Perşembe günü YDÜ Büyük Kütüphanesi’nde ÖSS Bölümü öğrencilerine sunduk. Türk Edebiyatının seçkin şairlerinin şiirlerini slayt gösterileri ve müzik eşliğinde yorumlayan öğrencilerimiz, dinleyenlere unutulmaz bir şiir ziyafeti sundular.

Türkçe

Şiir dinletisi sonunda Müdürümüz Işılay Arkan, etkinliğe katılan öğrencilerine katılım belgesi verirken katkı koyan herkese çok teşekkür etti. Işılay Arkan ayrıca bu tür etkinliklere katılımın çok önemli olduğunu belirterek şiir dinlemenin de şiir okumanın da önemli bir kültür olduğunu vurguladı.

18 Mart Çanakkale Şehitleri Etkinliğimiz

Kolejimiz Resim ve Tarih bölümlerinin 18 Mart Çanakkale Şehitleri ile ilgili düzenlediği pano yarışması ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren sınıflar, kaptanları ve kompozisyonda derece alan öğrencilerimiz ile birlikte…

ÖSS ÖĞRENCİLERİMİZ “ÇANAKKALE YOLUN SONU” FİLMİNDE

Kolejimiz 11. sınıf ÖSS Bölümü öğrencileri öğretmenleri Ayşe Altun, Doğan Elmalı, Müge Kutgüner ve Nazım Kaşot ile geçtiğimiz günlerde Lemar Cineplex’te gösterimde olan “ Çanakkale Yolun Sonu” filmini izlediler.

Tarihi görsel değerlendirme amaçlı gidilen filmden çok memnun ayrılan öğrenciler, sonrasında deslerinde filmi değerlendirdiler.

26 Eylül Dil Bayramını Kutladık

Kolejimizde, 26 Eylül Dil Bayramı münasebetiyle Yakın Doğu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Erdoğan Saraçoğlu’nu ağırladık.

Türkçe

Saraçoğlu, kolejimizin konferans salonunda 26 Eylül 2012 Çarşamba günü 9 ÖSS sınıflarına verdiği konferansında “Türkçenin Dünya Dilleri Arasındaki Yeri”ni inceledi. Dr. Saraçoğlu’nun güncel örneklerle renklerdiği konferansını öğrencilerimiz büyük bir ilgiyle dinlediler. Konferans öğrencilerin sorularıyla son buldu.

Birincilik Yakın Doğu Koleji’nin

Radyo Güven Müdürlüğü tarafından lise öğrencileri arası gerçekleştirilen “ Rumların Soykırım Saldırısına Karşı Kıbrıs’ta Türk Halkı’nın Varoluş Mücadelesi” konulu şiir yarışması finalleri 19 Aralık 2011 Pazartesi günü Radyo Güven Konferans Salonunda gerçekleşen final yarışmasıyla sahiplerini buldu.

Yakın Doğu Koleji’nden Serhat Emir Kasap (9K) kendi şiiriyle katılıp finale kalmaya hak kazandıktan sonra finalde şiirini okuyarak gerçekleştirdiği başarıyla da BİRİNCİLİĞE layık görüldü. Serhat Emir Kasap, birinci gelerek de bilgisayarla ödüllendirildi.

Törende ayrıca Yakın Doğu Koleji’ne ve ilgili öğretmene bir plaket verilirken okulumuzdan yarışmaya katılan tüm öğrencilere de katılım belgesi verildi.

Türkçe

Enerji Profesyonelleri Derneği’nin AB Enerji Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlemiş olduğu “Enerjinin Verimli Kullanılması ve Çevre” konulu öykü yarışmasında:

Ortaokul kategorisinde Almila Sönmez “Emine’nin Fikri ” isimli öyküsüyle üçüncü gelmiştir.

Lise kategorisinde ise Huzur Sarper “Dünyanın Geleceğini Çalıyor muyuz” birinciliğe layık görülmüştür.