Acar Tezer

9.03.1980 tarihinde Lefkoşa’da dünyaya geldim. Dört erkek çocuktan en son dünyaya gelendim. İkiz olarak dünyaya gelmenin hem avantajlarını hem de dezavantajlarını yaşadım. Çocukluk yıllarım Gelibolu İlkokulunda geçti. Spora olan merakım ilkokulda başladı. İlkokulun son yılında Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübünde futbol oynamaya başladım. Lise yıllarına kadar futbol oynamaya devam ettim. Ortaokulu Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulunda tamamladım. Eğitimin yanında okulumu sporda da temsil ettim. Lise yıllarım da Lefkoşa Türk Lisesinde geçti. Lise birinci sınıfta beden eğitimi öğretmenim Cenk Altıntaş beni voleybol oynamaya teşfik etti. O günden sonra futbolu bir kenara bırakıp voleybol oynamaya başladım. Okul takımıyla birlikte Vakıflar Spor Kulübündeki pasörlük görevimi başarıyla yerine getirdim. Kulüp takımında yaşadığım şampiyonluklar unutamadığım anılarım ardasındadır. Lise yıllarında sözel derslerde daha başarılı olmam beni edebiyat okumaya yönlendirdi. Lise bittikten sonra Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne kayıt yaptırdım. Üniversite yıllarında eğitimi sürdürürken aynı zamanda Şehir Kulübünde koordinatörlük yaptım. Üniversite yıllarında kendimi geliştirmek için pek çok seminer ve konferansa katıldım. Yaz aylarında MEB’e bağlı Gençlik Dairesinin düzenlediği yaz kamplarında lider olarak aktif görev yapmaya başladım. Uzun yıllar lider olarak sürdürdüğüm görevime, eğitim şefi olarak devam ediyorum. Bu görevi tamamen gönüllülük esasına göre yapmaktayım. Eğitim şefliğini yapmaktaki amacım doğaya olan sevgim ve gençlerle birlikte vakit geçirmekten aldığım keyiftir.

Gençlik kamplarının gençlerimizin kendilerini geliştirmesi açısından manevi olarak önemli bir kilometre taşı olduğuna inanmaktayım. Bu bağlamda öğrencilere sosyal beceriler kazandırma, kendini ifade, özgüven katılımcılık, yaratıcılık gibi bir misyon kazandırdığını düşünmekteyim.

Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra bir yıl sürecek vatani görevime başladım. 2003 yılının sonunda vatani görevimi tamamladım. Aynı yıl Kantara Gençlik Kampları’nda tanıştığım eşimle evlendim. 2004 yılında yıllarca eğitim aldığım Yakın Doğu ailesine öğretmen olarak katılmanın mutluluğunu yaşadım. Bu çatı altında hem öğrenmenin hem de öğretmenin zevkini tattım. Öğretmenliğim boyunca öğrencilerime her zaman rehber oldum. Onlara verdiğim bilgilerin yanında kitap okuma sevgisi aşılamaya çalıştım. Öğrencilerimle birlikte pek çok yarışmalara katıldım. Gerek şiir gerek kompozisyon yarışmalarında okulumuza dereceler getirdik. Bunun yanında yaptığımız ayrışmalarla öğrencilerin hem kendilerini ifade etmelerini sağlarken özgüvenlerinin de gelişmesine katkı koydum.

2006 ve 2013’te dünyaya gelen oğullarım hayatımda yepyeni bir sayfa açılmasındaki neden oldu. Onlar sayesinde dünyaya farklı bir pencereden bakmayı öğrendim. Büyük oğlumun okula başlamasıyla Yakın Doğuyu veli gözüyle gözlemleme fırsatı buldum. İki oğluma da eğitimlerinin yanında doğa sevgisini de aşılamaya çalışıyorum. Gerek beslediğimiz evcil hayvanlar, gerekse bahçemize ektiğimiz bitkilerle doğayla iç içe bir yaşam sürmeye ve doğallıktan kopmamaya gayret gösteriyorum.