Ali Gülmezer

28.01.1975 tarihinde Lefkoşa’da doğdum. Aslen Taşpınarlıyım. Çocukluk ve gençlik yıllarım Taşpınar’da geçti. İlkokulu Taşpınar İlkokulunda, ortaokulu Şehit Turgut Ortaokulunda, liseyi Güzelyurt Kurtuluş Lisesinde okudum. Lisans eğitimimi Yakın Doğu Üniversitesi  Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde 1999 yılında tamamladım. Vatani görevimi yaptıktan sonra 2001-2002 Eğitim ve Öğretim yılında Yakın Doğu Kolejinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak meslek hayatıma başladım. 2011 yılından itibaren ise Yakın Doğu Koleji GCE Bölümünün koordinatörlük görevini üstlendim. Halen Yakın Doğu Kolejinde çalışmaktayım, bir çocuk babasıyım.

Hayata Bakış Açım

Hayatta “mutluluk” sözcüğünün önemine çok inanıyorum. İnsan doğası gereği mutlu olmayı devamlı arzu eden bir varlıktır. Mutluluğu sürekli arar ve bulduğunda kaybetmemek için her şeyi yapar. Dolayısıyla hayat mutluluğu yakalamak üzere yaşanmalıdır. Ben yaptığım işimde, aile ve arkadaşlarımla olan ilişkilerimde hep buna inanırım. Hayat bunun üzerine kurulu.

Sürekli neşeli olan, her zaman yüzü gülen insanların çok daha uzun bir ömür sürdükleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bazı hastalıkların da kederden insana musallat olduğu halk arasında söylenegelir. Peki  ne yapmalı da mutluluğu elden bırakmamalı? Mutluluk insanın elinde olan bir şey mi? Bazen elde olmayan sebeplerle mutsuz olsak da mutluluğu bir yaşam tarzı olarak benimsemek bizim elimizde. Hayata pozitif bakmalı, bardağın boş değil dolu tarafını görmeliyiz. Her zaman gülümsersek hayat da bize gülümser. Bunu yapabilmenin en kolay yolu da içinde bulunduğumuz durumdan şikayet etmemektir. Düşünürsek, dünyada savaşın içinde canını kurtarmaya çalışan insanlar, Afrika’da açlıktan ölen çocuklar var. O zaman hiçbir şey için kendimizi üzmeyelim, mutlu olmak için sahip olduğumuz şeylerin değerini bilelim.

Mutluluk kendimizi sevmek, kendimize değer vermektir.