Alpay Ertaç

24 Nisan 1952’de Kıbrıs’ta Baf’ın Vreça (Dağaşan) köyünde doğdum. Babam Cahit Aziz, köyün ilk otobüs sahibi ve köylülerin Baf’a ulaşımını sağlayan kişisiydi. Babam çok dürüst, çalışkan, etrafı tarafından çok sevilen, misafirperver bir kişiydi. Aşırı misafirperverliği zaman zaman annemle takışmalarına sebeb olurdu.

Annem Gülsün İbrahim, Hırsofulu olup köy işleri ile uğraşan ev kadınıydı. Annem çok tutumlu, becerikli, etrafı tarafından sevilen, çalışkan bir insandı. Gerek annem, gerek babam hayatlarında önemli kazalar ve ameliyatlar geçirmelerine rağmen hep bu zorluklardan kurtuldular ve mutlu bir hayat yaşadılar. Babam 2005 yılının 19 Mayısında vefat etti. Nur içinde yatsın. Annem hayattadır, daha çok Kıbrısta yaşamakta kışın ya İstanbula ya da Londraya kızlarının yanına giderek yaşamını sürdürmektedir. İlkokula Küçük Kaymaklı’da başlayıp 1963 olaylarından dolayı ilkokulu Ortaköy’de bitirdikten sonra, Türk kesiminde açılan İngiliz Koleji’nin ilk öğrencilerinden oldum. Babam 1964’te Ortaköyde yaralanınca Ankara’da Gülhane Hastahanesi’ne kaldırıldı. Tedavi olduktan sonra Ankarada iş buldu ve bizi de Ankara’ya aldırdı. Zavallı annem beş küçük çocukla, çok zor koşullarda 1964’lerde Lazkiye yoluyla bizi Ankara’ya götürmeyi başardı. Ankara’da Mimar Kemal Ortaokulu ve Atatürk Lisesinden mezun olduktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdim. Türkiye’nin kapalı ekonomi uyguladığı o yıllarda çok mutlu günlerimiz geçti. Bizim kuşağın eski yıllardaki dayanışma, yardımlaşma, sorumluluk bilinci ve hayat sevinci gibi konuların bügün yeteri kadar olamadığı düşüncesi gerçeği ne kadar yansıtıyor diye karar vermek ne kadar zor. Askerligi bitirdikten sonra, değerli insan Mehmet Çavuşun kızı Feray’la evlendim. Feray duygusal, çok iyi kalpli, çocuklarına ve de TORUNLARINA karşı aşırı fedakar çok iyi bir eş.

Üniversite sonrası bir müddet serbest ticaret yaptıktan sonra Sayın Dr. Suat Günsel’in kurduğu kurs merkezinde matematik dersleri verdim. Yine Sayın Dr. Suat Günsel’in o günün zor koşullarında kurmayı başardığı Yakın Doğu Üniversitesi’nin ilk Kayıt – Kabul İşlem Müdürlüğü’nü yaptım. Bu arada Y.D.Ü’nün Uluslararası İlişkiler Bölümünde master yaptım. Toplumsal faaliyetlere de her zaman önem verdim. Toplumsal sorunlar ve çevre konularına önem veren “Akdeniz Rüzgar Birliği’nin” kurucuları arasında yer alıp, bir dönem başkanlığını yaptım. 2001 yılından beri Yakın Doğu Koleji’nin Başmuavinliği’ni yapmaktayım.