Ayşe Altun

25 Şubat 1984 Lefkoşa Köşklüçiftlik’de doğdum. Annem Nilgün Yücel Lefkoşa doğumlu babam Yıltan Yücel ise Baf  Zaharga  doğumludur.  Annem Milli Eğitim Bakanlığında baş Katip görevini 30 yıl sürdürdü. Babam ise ETİ Teşebbüslerinde memur olarak çalıştı. 3 kişilik ailemiz kardeşim Münüre Yücel’in 23 Şubat 1989 tarihinde aramıza katılması ile çoğaldı.

İlkokul  çağına kadar geçirdiğim çocukluk sürecim anılarımda hep taptazedir. Anneannem ve dedemle çok güzel bir çocukluk geçirdim. Anneannem Ayşe Özreşberoğlu ve dedem Aliriza Özreşberoğlu’nun Yenişehir’de pide fırınları vardı. Çocukluğumun büyük kısmı fırında müşterilerin sevdiği küçük bir kız çocuğu olarak geçti.

1990 – 1995 yıllarında ilköğretimim Şehit Ertuğrul İlkokulunda geçti. İlkokul herkes gibi benim için de çok önemliydi.

1995- 1998 yıllarında Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulunda paker program bölümünde okudum. Bugün yaptığım mesleğim burada yavaş yavaş şekillenmeye başlamıştı.

1998 – 2001 yıllarında hayatım için çok önemli olan Türk Maarif Kolejine geçtim. Çok iyi bir eğitim almamın yanında bugünki dostluklarımında temelleri atılıyordu. Buradaki tarih ve türkçe hocalarımın katkısı ve teşviki ile öğretmenlik mesleğini yapmaya karar verdim.

2001 yılında üniversite sınavında yaptığım tercihler sonucunda Kırıkklale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü kazandım. İşte bu andan itibaren hayatım şekillenmeye başladı.

Burada yaşadığım tecrübeler , aldığım eğitim paha biçilemezdi. 4 yıllık eğitimin sonucunda başarıyla mezun olarak 2005 yılında adaya geri döndüm ve tezsiz yüksek lisansa başladım.

İlk öğretmenlik deneyimime 2006 yılında Girne Amerikan Kolejinde başladım. İki yıl burada çalıştıktan sonra 2008 yılında Yakın Doğu Kolejine geçtim, hala da burada görevime devam etmekteyim.

2008 yılı benim açımdan güzel bir yıldı. İki mutluluğu peş peşe yaşadım ilki Üniversite yıllarını birlikte geçirdiğim sevgili eşimle evlendik, daha sonra da okulumuzda göreve başladım.

Eşim Umut Kenan Altun uzun yıllardır Fransızca öğretmenliği yapmaktadır. Ailemiz oğlumuz Kuzey’inde aramıza katılması ile daha da büyüdü.