Ayşe Deniz

EĞİTİM VE İŞ KARİYERİM:

04.02.1981 tarihinde Lefkoşa’da doğdum. İlkokulu Serdarlı İlkokulunda okudum. Ortaokulu Güzel Sanatlar Ortaokulunda piyano dalında tamamladım. “Associated Board of the Royal Schools of Music” okulunun sınavlarını başarıyla geçtim. Lefkoşa Türk Lisesini bitirdikten sonra Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümünü kazandım  ama Yakın Doğu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde Türk Dili ve Edebiyatı okudum.

2002 yılında Yakın Doğu Kolejinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak işe başladım. Göreve ilk başladığımda ÖSS sınıflarına ders veriyordum. Bu dönemde derslerimin yanı sıra Yabancı Öğrenci Sorumluluğu yaptım ve okulumda öğrenim gören birçok yabancı öğrenciye Türkçe dersleri verdim. 2008 yılından beri 6 ve 7. sınıf Türkçe Bölüm Sorumlusu, Türkçe öğretmeni ve nöbetçi muavin olarak Yakın Doğu Kolejindeki görevime devam etmekteyim. Evli ve iki çocuk annesiyim.

ÖZEL YAŞANTIM:

Ben, çok şanslı bir çocukluk yaşadım çünkü her şeyimle ilgilenen, beni ve kız kardeşimi el bebek gül bebek büyütmeye çalışan bir annem (Meral Dereseven) ve babam (Ali Dereseven) vardı. Babam sayesinde müziğe başladım. Çok evhamlı ve her şeye üzülen bir çocuk olduğum için babam bir gün sürpriz yaptı ve elinde bir orgla eve geldi. Amacı müzikle uğraşmam ve başka şeyleri kafama takmamamdı. 6 yaşında Özkan Pastırmacı hocamla org derslerine başladım. İlkokul 5. sınıfın sonuna

kadar org derslerim devam etti. Hayatımın ilk dönüm noktası olarak gördüğüm kararı verdim ve Güzel Sanatlar Ortaokulunun giriş sınavına katıldım. Sınavı birincilikle kazanarak Güzel Sanatlar Ortaokuluna ana dal piyano olarak başladım.

Babam amacına ulaşmıştı, artık en yakın arkadaşım piyanomdu ama müzik her şeyim olmasına ve Güzel Sanatlar Ortaokulunu birincilikle bitirmeme rağmen hayatımın ikinci büyük kararını verdim ve Ankara Devlet Konservatuarına gitmeyip Lefkoşa Türk Lisesinde eğitimime devam ettim. Ardından en güzel gençlik yıllarımı yaşadığım ve gerçekten kaliteli bir eğitim aldığım Yakın Doğu Üniversitesi ailesine katıldım.

Biz, ben ve kardeşim, dedemin ve ninemin bize her gece anlattığı masalları, hikâyeleri ve savaş dönemini dinleyerek ve dinlediklerimizi de onlara anlatarak büyüdük. Bu masallı, hikâyeli gecelerin ve müzik eğitimimin öğrenim – öğretim hayatımdaki başarılarımda çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.

Tatillerde annemle ve babamla muhakkak birlikte vakit geçirirdik. Yazda yurt dışı tatilleri, deniz kenarında kurulan kamplar, kışın ise dağda mantar toplama, ovada ayrelli ve yabani pırasa toplama, denizde oltayla balık avlama en çok yaptığımız aktivitelerdi.  O kadar şanslıyım ki  eşim de (Fırat Deniz) ailem gibi bu aktiviteleri yapmayı çok seviyor ve şimdi eşim ve ben çocuklarımızla aynı aktiviteleri yapıyoruz. Çocuklarımızla birlikte geçirdiğimiz bu zamanlarda onların mutluluklarını görmek paha biçilemez.

Ben çok şanslı bir anneyim. Çevresine saygılı, derslerinde başarılı ve değişik spor dallarında birçok başarısı olan bir oğlum (Seymen); yine saygılı, başarılı ve annesinin yarıda bıraktığı müzik eğitimini devam edip tamamlamak isteyen bir kızım (Nehir) var.

Ben, her anını ailesiyle geçirmeyi seven biriyim. Onlar, eşim, oğlum ve kızım, sürekli badminton maçlarında olduğu için ben de badminton hakemlik sertifikası aldım ve şu an badminton hakemliği de yapmaktayım. Ayrıca düzenli olarak sağlık için spor yapmaktayım.

EĞİTİM ANLAYIŞIM:

İşimi severek yapmakta ve her zaman en iyiye, en yeniye ulaşmak için uğraşmaktayım. Göreve ilk başladığım günden bu yana Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği çeşitli kompozisyon ve şiir yarışmalarında öğrencilerimin kazandığı birçok ödül (1., 2. ve 3.’lük) vardır. Bunların yanında düzenlediğim birçok bilgi yarışması, şiir dinletisi, okul müsameresi için hazırladığım birçok tiyatro oyunu vardır. Bana göre eğitim tek yönlü olmamalıdır. Öğrencilerimizle birçok farklı noktada buluşabilmeliyiz. Bu sebeple de öğrencilerimle yaptığım birçok grup çalışması, aytışma, proje ve duvar gazetesi uygulamalarım vardır. Ayrıca uzun bir dönem öğretmen arkadaşım Funda Yaman’la Yakın Doğu Koleji Okul Gazetesi’ni hazırlayıp öğrencilerimize ve velilerimize her yıl iki kez olmak üzere ulaştık. İnanılmaz güzel bir duygu ve çalışmaydı.

Yakın Doğu, benim gençlik yıllarımdan bu yana içinde bulunduğum bir aile ve ben bu ailenin bir üyesi olduğum için çok mutlu ve gururluyum.