Ayşe Ziyaettin Doğu

15 Eylül 1982 yılında Lefkoşa’da ailemin 5 çocuğundan 3.sü olarak dünyaya geldim.Babam Ömer Ziyaettin 1948 Peristerona Lefkoşa doğumlu olup emekli bankacıdır. Annem Havva Necdet Ziyaettin 1959 Koloni (Yolüstü) Baf doğumlu olup ev hanımıdır.

Okul hayatıma Güzelyurt Kurtuluş İlkokulunda başladım.Mutlu ve eğlenceli bir ilkokul dönemi geçirdim.İlkokulun son yıllarında yoğun çalışma temposuna girmiştim.Kolej ve 20 Temmuz Fen Lisesi sınavları vardı.Büyük bir heycan ve stresle sınavlara hazırlandım.1993 yılında Güzelyurt Kurtuluş İlkokulundan mezun olup 20 Temmuz Fen Lisesini kazanıp kayıt oldum.

Ortaokulun  ilk yıllarından üniversitede matematik okuma hedefini aklıma koymuştum.Matematik öğretmenimin bunda büyük katkısı olmuştur.Bu hedefi gerçekleştirebilmek için büyük bir azim ve kararlılıkla çalıştım.

2000 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünü kazandım.Üniversitenin ilk yıllarında derslerimiz matematik ve fizik ağırlıklıydı.Takip eden yıllarda daha çok branş ağırlıklı derslerimiz vardı. Teorik olarak gördüğümüz derslerin uygulamalarını Ankara Üniversitesi Ahlatlıbel Gözlemevinde bulunan teleskoplarla yapıyorduk.Genelde bölümümden lisans diploması alanlar astronomi , meteoroloji , bilgisayar programlama , fizik ve matematik konularıyla ilgili iş alanlarında çalışıyorlar.

Dört yıllık öğrenimi 2004 Haziran döneminde başarı ile tamamlayarak Astronomi – Matematik programı mezunu oldum.

Kıbrıs’a döndüğümde 2004 Eylül ayında İlim Dershanesinde Matematik öğretmeni olarak iş hayatıma başladım.Bu dönemde hem çalışıyor hem de Atatürk Öğretmen Akademisinde Pedagoji eğitimi alıyordum.

Öğretmenliğimin ilk yıllarında beni okutan hocalarımla dershanede birlikte çalışma heycanını ve mutluluğunu yaşadım.Bana iş hayatında yol gösterip , tecrübelerinden yararlanma şansını sunmuşlardı.Hepsine sonsuz teşekkürler.

Dershane deneyimimden sonra 2006 Eylül ayında Yakın Doğu Ailesi ile tanıştım.10 yıldır  okulumuzda ÖSS biriminde 9. , 10. , 11. ve 12. sınıfların  matematik derslerini  yürütmekteyim. Uzun yıllardır  haftasonu yapılan üniversite hazırlık kurslarında görev alıyorum.KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile Haziran 2014 de Lefkoşa’da düzenlenen 30 saatlik TÜBİTAK ortaöğretim öğrencileri araştırma projelerine yönelik bilimsel proje danışmanlık kursuna katıldım. Bu ve buna benzer kursları – seminerleri mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum.

Temmuz 2008 yılında eşim Ertunç Doğu ile evlendlm.Eşim İhtiyat Sandığı Dairesinde çalışmaktadır.Haziran 2011 yılında da kızım Nisa dünyaya geldi. Kızım Nisa Yakın Doğu İlkokulu Okul Öncesi 4 Yaş grubunda eğitim almaktadır.