Ayşen Balbaz

26 Kasım 1987 yılında ailemin ikinci çocuğu olarak Lefkoşa’da dünyaya geldim. Alayköy’de oturduğumuz için ilkokul öğrenimimi de orada tamamladım. Köyde oturmanın güzelliği olsa gerek çocukluğum çok mutlu geçti. Geç saatlere kadar dışarıda özgürce  oyun oynadığımız günler dün gibi aklımda. Keşke hep çocuk kalabilseydik …

Ortaokul eğitimim, Atleks Sanverler Ortaokulunda devam etti. Birinci sınıfı tamamladıktan sonra ailevi sebeplerden dolayı İstanbul’a taşındık ve benim için zor geçen dört sene böylece başlamış oldu. Tanımadığım insanlarla dolu, alışamadığım ve bir türlü sevmeyi başaramadığım kalabalık bir şehir oldu İstanbul benim için. İnsanın doğup büyüdüğü yerden ayrı yaşaması gerçekten çok zormuş; çocuk aklımla bunun farkına varmıştım. Neyse ki iyisiyle kötüsüyle lise birinci sınıfı da orada tamamladım ve tekrar Kıbrıs’a döndük. O gün yaşamış olduğum mutluluk tarif edilemezdi.

Lise hayatıma kaldığı yerden Lefkoşa Türk Lisesinde devam ettim. Birlikte büyüdüğüm çocukluk arkadaşlarıma kavuşmanın verdiği mutluluğun da etkisiyle yeni okuluma uyum sağlamam çok zor olmamıştı. Türkçe öğretmeni olmaya da lise yıllarında karar vermiştim. Öğretmenlik, benim küçüklükten beri hayalini kurduğum bir meslekti ve kendime bu yönde bir yol çizmeye karar vermiştim.

Lise eğitimimi de bitirdikten sonra Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünde eğitimime başladım. Üniversite yıllarında çok güzel ve kalıcı arkadaşlıklar edindim. Dört yılın sonunda mezun olarak aynı yıl Yakın Doğu Kolejinde Türkçe öğretmeni olarak görev almaya başladım. Ve öğretmen olma hayalim böylece gerçekleşmiş oldu. Yedi yıldır bu okulda çalışmaktayım. Şu anda Pınarbaşı’nda oturuyorum, dört yıldır evliyim ve bir kızım var.