Aysun Tuncan Gencebay

Merhaba, ben Aysun Tuncan Gencebay. 1 Kasım 1982 Lefkoşa doğumluyum. Annemin ismi Fisun’dur. 1960 Lapta doğumlu ve Haydarpaşa Ticaret Lisesi mezunudur. Evlenene kadar Ozanköy’de ikamet etmiştir, babamın ismi ise Abit Sedat’tır, babam,1947 Lefkoşa doğumludur. Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunudur. Bir abim, bir de erkek kardeşim vardır. Abimin ismi Ahmet, kardeşimin ismi ise Mehmet’tir.Abim Ahmet evlidir, eşinin adı Sema, kızının adı ise Melisa’dır.

Eğitimime Anıl Anaokulunda başladım, sırasıyla Şehit Ertuğrul İlkokulu, Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu ve Lefkoşa Türk Lisesine devam ettim. Küçük yaşlardan itibaren hayalimdeki meslek öğretmenlikti. Yaşadığım apartmanın diğer dairelerinde, teyzemlerde kalıyordu. Bu nedenle yeğenlerimle kardeş gibi büyüdük. Yeğenimle birlikte 3,4 sene bale okuluna gittik ve orada çok güzel zaman geçirip farklı şeyler öğrendik. Bale öğretmenimiz Kıbrıs’tan ayrılmak zorunda olduğu için baleye devam edemedik.

2007 yılında eşimle tanıştım ve 2008 yılında hayatımızı birleştirdik. Evimiz Ozanköy’dedir. 1960’larda çok sevdiğim anneannem Ozanköy’de şu anki evimizin olduğu arsayı satın aldığı için evimizi buraya yaptık. Eşimin ismi Ünal Gencebay’dır. Oğuz Veli Ortaokulunda Teknoloji ve Tasarım öğretmenidir. Ayrıca müzikle de ilgilenir. Eşimin ailesi Limasollu’dur. Biz evlendikten dört sene sonra eşimin babası vefat etti. Annesi ise Güzelyurt’ta yaşıyor. İki ablası yurt dışında, abisi ise Çayönü’nde kalıyor. Eşim yurt dışı ziyaretlerini çok sever. Birlikte çeşitli Avrupa ülkelerine ziyarette bulunduk. Şimdilerde ise seyahatlerden çok yoga ve sporla ilgileniyorum. Bu aktivitelerin hem bedenen hem de ruhen beni rahatlattığını düşünüyorum. Eşimde aynı zamanda sporla ilgileniyor. Bazı zamanlarda ise yine Kıbrıs içinde gitmediğimiz farklı yerlere gidip ufak çapta keşifler yapıyoruz.

Lisans eğitimimi, Doğu Akdeniz Üniversitesinde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladım. 2003 yılında üniversiteden mezun oldum. Mezun olduktan sonra bazı işlerde çalıştım. Bunlardan bir tanesi de Varoğlu Dershanesiydi. Burada meslek hayatımın ilk yıllarını geçirdim ve bu kutsal mesleğin ne denli önemli olduğunu orada idrak ettim. Burada ilk tecrübelerimi kazandım. 2004 yılında Yakın Doğu Üniversitesinde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümünde yüksek lisansa başladım ve 2 yıl sonra yüksek lisansımı da bu bölümde tamamladım. 2005 yılında Yakın Doğu Kolejinde Türkçe öğretmenliği görevine başladım ve halen burada mesleğime devam ediyorum. Ortaokul binasında 6. ve 7. sınıflara Türkçe dersi vermekteyim. Ayrıca okulumuzda düzenlenen Türk sanat müziği korosuna devam etmekteyim.

Öğrencilerim, her zaman çok yumuşak ve sabırlı olduğumu söylerler. Öğrencilerimi seviyorum ve onlara her zaman doğru yolu göstermeye çalışıyorum. Onlarında beni sevdiğini düşünüyorum. Yakın Doğu Kolejinde Türkçe öğretmenliğinin yanı sıra Türkçe Tiyatro Kulübü, aytışma, şiir dinletisi, kompozisyon yarışmaları ve pano hazırlığı gibi etkinliklerde de arkadaşlarımla görev alıyorum. Öğrencilerimizi en iyi şekilde bu etkinliklere hazırlamaya çalışıyoruz.

Benim hayatımda en sevdiğim şey denizdir. Denizde yüzmek ve denizde bulunmak beni inanılmaz derecede rahatlatıyor ve mutlu ediyor. Bu yüzden yaz aylarını iple çekerim. Ülkemi, sıcak ve dört bir tarafı denizlerle çevrili olduğu için çok seviyorum. Fırsat bulduğum zamanlarda kitap okumayı da severim. Kitap okuduğum zaman farklı dünyalarda farklı insanlardan bir şeyler öğrenirim ve öğrencilerime her fırsatta okumanın önemini anlatmaya çalışırım. Özellikle internet ve sosyal medyanın hayatımızdan çaldığı zamanın farkında olabilmek için, çocuklarımıza okumanın önemini defalarca anlatmamız gerekir. Bu gelecek nesiller için elzemdir. Bizi biz yapan değerlere ulaşmanın ilk anahtarı okumaktır.