Ayten Saydam

14 Ocak 1981 yılında Kıbrıs’ın Lefkoşa ilçesinde doğdum. Annemin adı Zehra, babamın adı Serdar’dır. Annem ve babam yoğun iş temposu nedeniyle 6 yaşına kadar anneannem ve dedem ile Mağusa’da yaşadım. Annem Kıbrıs Türk Hava Yolları’nda muhasebe sorumlusu olarak çalışıp, emekli oldu. Babam Girne Amerikan Üniversitesi’nde İşletme Bölüm Başkanlığı görevini yapmaya devam etmektedir. Bir erkek kardeşim var. Şu an Merkez Bankası’nda görev yapmaktadır.

İlkokulu Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda, Ortaokulu Şehit Ruso Ortaokulu’nda, liseyi Lefkoşa Türk Lisesi’nde tamamladıktan sonra Lefke Avrupa Üniversitesi’nde Tarih Öğretmenliği Bölümünden mezun oldum. Çocukları çok sevdiğimden dolayı hep içimde küçük yaşlardan itibaren öğretmen olma isteği olmuştur.

Lefke Avrupa Üniversitesi’ni 2002 yılında bitirdikten sonra 1 buçuk yıl Öğretmen Akademisi’nde tezsiz yüksek lisans eğitimi aldım. O yıllarda staj eğitimini Yakın Doğu Koleji Ortaokul Bölümü’nde tamamladıktan sonra 2004 yılında Yakın Doğu Koleji’nde Tarih öğretmeni olarak göreve başladım ve hala aynı görevi yapmaktayım.

Spor yapmayı, seyahat etmeyi seviyorum. Mesleğimle ilgili yayınları takip ediyorum. 10 yaşında ikiz çocuklarım vardır.