Aytül Özyönüm

1983 yılında Lefkoşa’da ailemin ikinci çocuğu olarak doğdum. İlköğretimimi Necati Taşkın İlkokulanda tamamladım. İlkokul son sınıfta iken 20 Temmuz Fen Lisesi sınavlarına hazırlanıp;  orta ve lise eğitimimi 20 Temmuz Fen Lisesinde tamamladım.

İlkokul yıllarında okulumuzun basketbol takımında lisanslı sporcu olarak görev aldım. İlkokul, orta okul ve lise  yıllarında folklör oynadım. İlkokul üçüncü sınıfta iken 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde folklör ekibi ile KKTC’yi temsilen Ankara’ya gidip gösterilere katıldım.

Ortaokul ve lise yıllarında okulumuzun hentbol takımında lisanslı sporcu olarak görev aldım; lise ikinci sınıfta okulumuzun tubitak – fizik çalışmalarına katıldım. Lise son sınıfta iken folklör ve hentbol çalışmalarına ara verip üniversite giriş sınavlarına hazırlandım. Bu çalışmaların ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünü kazandım.

Emeklerimin karşılığını aldığım için çok mutluydum; ancak ailemden mesafe olarak uzaklaşacağım için buruk bir mutluluk yaşıyordum. Daha önce hiç bilmediğim, hiç gitmediğim bir şehre gideceğim için endişeli ve tedirgindim.

Okul kayıt işlemleri için ailemle Eskişehir’e gittiğimizde bu şehrin öğrenci için çok uygun , halkının son derece sıcak kanlı, sevecen ve yardımsever oluşu içimizi rahatlatmıştı. Okul kayıt işlemlerinin ardından ailem beni Özel Anadolu Kız Öğrenci yurduna yerleştirip Eskişehir’den ayrıldılar.

Eskişehir’e çok kısa sürede alışmış, burada yaşamaya kolay adapte olmuştum. X-Ray üzerine bitirme tezimi tamaladıktan sonra dört yıllık lisans eğitimimi tamamlayıp 2004 yılında adaya ailemin yanına dönüş yaptım.

Kıbrıs’a döner dönmez Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde Orta Öğretim Alan Öğretmenliği üzerine tezsiz yüksek lisansa başladım. Bununla eş zamanlı olarak İlim Dershanesinde fizik öğretmeni olarak göreve başladım. Dershanede çalıştığım süre içerisinde fizik ve genel yetenek dersleri verdim. 2004-2007 yılları arasında yaşadığım dershanecilik tecrübelerinin bana artı değerler kattığına inanıyorum.

2007-2008 yılları arasında özel bir kolejde Fizik Öğretmenliği ve Fen Laboratuarı sorumluluğu yaptım.

2008-2011 yılları arasında çeşitli devlet okullarında geçici görevler aldım. Bu yıllarda da çalıştığım her okulda farklı çevreler edinip çeşitli dostluklar kurdum. Her okulda değişik tecrübeler ve yeni fikirler edindim. Edindiğim bu tecrübeler ve fikirler eşliğinde kendimi geliştirip bilgilerimi sürekli güncellemeyi kendime hedef edindim.

2011 yılından beri de Yakın Doğu Koleji bünyesinde Fizik Öğretmeni olarak görev yapıyorum.

Okulumuzun oraokul bölümünde sekizinci sınıflarda, lise bölümünde ise 9, 10, 11, 12. sınıflarda ders veriyorum.

2010 yılında eşim Mehmet Özyönüm ile evlendim. 2011 yılında kızımız Derin, 2015 yılda ise oğlumuz Devrim dünya geldi ve onlar bizim yaşam ve mutluluk kaynağımız oldular.

Sevgili babamın yönlendirmesi ile seçmiş olduğum öğretmenlik mesleğini icra ediyor olmaktan sonderce mutlu ve guruluyum. Ayrıca 2011 yılından beridir bünyesinde bulunduğum bu kurumda çalıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.

Çünkü huzurlu bir çalışma ortamı ve severek yapılan bir meslek hem bizleri mutlu kılar hemde verimliliğimiz artırır düşüncesindeyim.