Bahar Özada

10.12.1982 tarihinde Lefkoşa’da dünyaya geldim. İlk öğrenimimi Zümrütköy İlkokulu’nda tamamladım. İlkokul yıllarında öğretmenlerime karşı bende büyük bir hayranlıkla başlayan duygularım ilerleyen yıllarda çok büyük bir sevgiye dönüştü.Öğretmenlerime karşı olan sevgim hayal dünyamı meşgul etmeye başladı.Tüm
dünyam okulumdu, öğretmenlerimdi.

Gece yatağıma yattığım zaman uykuya dalmadan,öğretmen olma hayalleri kurardım.Hayalimde öğretmenlerimi kusursuz insanlar olarak canlandırdım.Bu da bana öğrenmeyi bir zorunluluk olarak değil,bir oyun,bir eğlence gibi görmeyi benimsetti.
Yıllar geçtikçe eğlence haline getirdiğim,hayal gücümle süslediğim eğitim-öğretim ,bana sorumluluk bilincini aşıladı ki; yanlış yapmaktan korkmadan öğrenmek için defalarca tekrar ederek herşeyin öğrenileceğini öğretti.
Öğrenmeye ve öğretmenlerime olan sevgim,ortaokul yıllarında da devam etti.Ortaokulu Şht. Turgut Ortaokulu’nda okudum.Ve Tarih Öğretmenimin bana bu dersi sevdirmesiyle gelecekteki mesleğimi seçmiş oldum.
Ortaokuldan sonra eğitimime Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’nde devam ettim.Lise yıllarımda da önceden koyduğum hedefi gerçekleştirmek için kendimi proglamladım.Hedefime adım adım yaklaşıyordum.Ve bunun için artık sadece hayal yetmiyordu.Hayalimin yanına biraz azim biraz da disiplin koydum.Çok sevgili öğretmenlerimin de motivesiyle 1999 yılında Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü kazanarak üniversite eğitimime başladım.

Ben okullu olmayı hep sevdim.Bu sevgim 2004 yılından bu yana ,eğitimde kaliteyi ,çağdaş olmayı hedef alan Yakın Doğu Koleji’nde hayat buluyor.Sevgili öğrencilerimle,değerli meslektaşlarımla bu platformda emek vermenin haklı gururunu yaşıyorum.

Yıllar ne çabuk da geçiyor.Zaman hızla akıp giderken, önemli olan sadece koyduğumuz hedefe ulaşmak olmamalı.Bunun devamında süreklilik çok önemli.Bu da ancak gerçekten ne istediğimizi bilmekle ilgilidir.Kendimizi tanımakla ilgilidir.Yaptığımız işten mutlu oluyorsak başarılı olmuşuz demektir.
Bu arada 2007 yılında eşim Mehmet Özada ile evlendim. Bana Mesleğimi yaparken ilham veren iki tane de meleğim var;
Ada ve Doğa