Bahire Gayde

Merhaba, ben Bahire Gayde. 1990 yılında Lefkoşa da doğdum. Güzel bir çocukluk dönemi ardından Necati Taşkın İlkokuluna başladım. Öğrencilere öğrenciliklerini yaşayabilecekleri bir ortam sağlamayı başaran bu okulda hayata değişik açılardan bakmayı öğrendim. Spor ve sanatın önemini bize vurgulayan öğretmenlerimiz sayesinde hentbol ve fotografçılık kurslarına yazıldım. 5. sınıf olmamla beraber kolej sınavına hazırlık süreci başlamış oldu ve bir yılın sonunda kolej sınavını kazandım. Eğitimin daha etkin ve önem kazanmış olduğu ortaokul ve lise hayatım boyunca derslerimi başarı ile tamamlamayı hedefledim ve hedefime ulaştım.

Girmiş olduğum GCE ve Delf sınavlarında başarı elde ettim. Derslerin yanı sıra sosyal hayatın da gerekliliğini vurgulayan ailem sayesinde uzun yıllar folklör ve dansla uğraştım. Yapılan yurt dışı gezilerine , dans gösterilerine ve dans yarışmalarına katıldım. Avrupa birliğinin gözetimi altında yapılan ülkeler arası dans etkinliklerine katılıp başka ülkelerin danslarını öğrenme şansı elde ettim. Bu aktiviteler sayesinde değişik ülkeler görüp , onların hayat tarzını , yeme kültürünü gözlemleme şansım oldu. Bütün bunları yaparken dillere karşı olan ilgim ortaya çıktı. 6. Sınıftan itibaren eğitimini aldığım fransızca eğitimimi ilerletmeye karar verdim ve İngilterede ki ‘The University of Kent’ de fransızca eğitimi aldım. 5 yıllık eğitim kapsamında bir senemi de İsviçrede Neuchatel şehrindeki Université de Neuchatel  de Erasmus yaparak geçirdim.

Bu 5 yıl boyunca değişik ülkelerden farklı farklı insanlarla tanışma şansım oldu. Yeni yerler görüp yeni tatlar deneme şansı buldum. 5 yılın sonunda 2012 de adaya geri döndüm ve hemen Atatürk Öğretmen Akademisinde pedagojik formasyon aldım. Aynı dönemde de bir özel kurumda fransızca öğretmeni olarak işe başladım. 3 yılın ardından akademik yönden daha ileriye gidebileceğime inandığım Near East kolejine geçtim ve halen burada fransızca öğretmeni olarak çalışmaktayım.