Berk Akdora

9 Ağustos 1991 tarihinde ailenin ilk çocuğu olarak Lefkoşa’da dünyaya geldim. Benden 4 yıl sonra ise kız kardeşim dünyaya geldi. Şu anda Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde eğitimini sürdürmektedir.

Okul hayatıma Lefkoşa’da Şehit Ertuğrul İlkokulunda başladım. Daha sonra ortaokulu Bayraktar Türk Maarif Koleji’nde ve liseyi Türk Maarif Koleji’nde tamamladım. Lise döneminde herzaman hayalini kurduğum ve kendime yakın gördüğüm ders olan kimya ile ilgili bir meslekte bulunabilmek için azimle çalışarak ve kendimi geliştirerek hedefimin ilk ve en önemli basamağına üniversite sınavını kazanarak ulaşmış oldum.

2009 yılında liseden mezun olarak, ayni yıl Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümünü kazandım ve hedefimin ilk basamağında ilerlemeye başladım. Üniversite’de dolu dolu geçirdiğim öğrencilik hayatımın yanı sıra çeşitli konferans ve fen dalındaki bir çok etkinliğe katılarak 4 yıllık eğitim hayatımı tamamladım. Bu dört yıllık süre içerisinde yaz dönemi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geldiğimde de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devlet Laboratuvarı’nda stajımı tamamladım. 2013 yılında mezun olup temmelli olarak adaya geri döndüm ve şu anda yaşamımı burada sürdürmekteyim.

2013-2014 yılında öğretmenlik mesleğinde ilerleme kararı alarak Atatürk Öğretmen Akademisi’nde Pedagojik Formasyon eğitimi aldım. Pedagojik Formasyon Eğitimi alırken ayni zamanda da Yakın Doğu Koleji’nde kimya dersleri vermeye başladım. Bu bir yılın ardından vatani görevimi yapmak için kısa süreliğine öğretmenliğe ara vererek 2014-2015 yılında Beyaz Ev’de Asteğmen olarak görevimi yerine getirdim.

2015 yılının Temmuz ayında tezkeremi alıp meslek hayatıma kaldığım yerden devam ettim. 2015 yılının ekim ayında Yakın Doğu Koleji’nde 8. Ve 9. Sınıflara kimya dersi vermeye başladım.