Bircan Alagün

Ben, Bircan Alagün 1971 yılında Arabahmet mahallesinde güneşli bir bahar sabahı dünyaya geldim. İlk çocuk olduğum için sanırım adımı ‘Bircan ‘ koydular.  Savaş yıllarındaki çocukluk anılarımı pek hatırlamam. Mahallemizdeki ilkokul olan Şehit Tuncer İlkokulunda okudum. Okula yürüyerek gidip gelirdik. Yol üstünde ‘’UZAY’’ adlı küçük bir bakkal vardı harçlığı oraya bırakıp dönerdik eve!  Okulumuz lefkoşanın en iyi ilkokuluydu ve öğretmenlerimiz çok iyiydi.  Türk Maarif kolejinin sınavını geçtik. 6 yıl çok güzel geçti. Kolej hayatı en güzel gençlik yıllarımızdı.

Ailemin de önerisi ile öğretmen olmaya karar verdim. Öss de çok yüksek bir not alarak Orta Doğu Teknik Üniversitesine girdim. Hazırlık okumadım çünkü İngilizcem çok iyiydi. 4 yılda hiç zorlanmadan okulumu şeref öğrencisi olarak bitirdim. Üniversiteyi bitirice Antalyada Özel Antalya Kolejinde bir yıl çalıştım. 1994 yılında Yakın Doğu Kolejinde işe başladım ve hala daha bu kurumda çalışmaktayım. 22 yıl zarfında ders vermenin dışında birçok görev ve sorumluluklarım oldu. Hepsini severek yaptım. 1997 yılının Temmuz ayında evlendim.

Balayına tunusun Djerba Adasına gittim. 1999 yılında kızımı, 2002 yılında da oğlumu doğurdum. Su anda Girnede yaşamaktayız. Bahçeli evimizde yaşımıza uygun ekip biçmekteyiz ! en çok kitap okumayı ve seyahat etmeyi seviyorum. Birçok ülkeyi gezdik. Daha da gitmeyi istediğim ve görmeyi planladığım birçok ülke var.  Kebab partisi düzenlemeyi ve her tipik Kıbrıslı gibi yemeyi içmeyi severim. En çok aileme zaman ayırırım . Kafamı dağıtmak için ise genellikle kitap okurum. Yada film izlerim. Yazda hergün yüzerim. Kışın ise yürüyüşe çıkarım.