Birşen Günsel

Merhaba, ben Birşen Günsel.Evliyim .Eşimin ismi Cem Günsel. İki tane oğlumuz var. Büyük oğlum Galip GÜNSEL; 10.08.2012 de dünyaya geldi , küçük oğlum Hasan Günsel 06.05.2014 de dünyaya geldi , hayatımın anlamı ailem…. Mutlu bir evliliğim var , bu yüzden hergün Allahıma şükrediyorum .

Evlenmeden önce soyadım GÜRSES di . Annem ALEV GÜRSES 25.12.1961 de Lefkoşada doğdu . Annemler 3 kardeş , bir dayım ve bir teyzem var. Annem Başbakanlık Devlet Planlama Örgütünden emekli. Babam HASAN GÜRSES. 24.10.1960 da Bafın kasabasında dünyaya geldi. Babamlar 6 kardeş ;2 erkek 4 kız. Babam Maliye Bakanlığı Gümrük Dairesinde çalışmaktadır. Ankara Gazi Üniversitesi Bankacılık Finans bölümünden mezun oldu. Çok sevdiğim birtanecik kardeşim erkek kardeşim var.İsmi Cahit Gürses. 10.08.1989 da Lefkoşada dünyaya geldi.

Ben 30.09.1986 yılında doğmuşum. Lefkoşada doktor olan ailemin yakın tanıdığı Alsev Tunalıerin kliniğinde dünyaya geldim.
Bizim ailemizin ilişkileri çok mükemmeldir. Çocukluğum büyükannelerim , büyükbabalarım, dayılarım, teyzelerim,halalarım ve yeğenlerimle birlikte geçti. Herzaman yanımda ailemi buldum .

1991 Yılında büyük bir heyecanla ilkokula başladım , GELİBOLU İLKOKULUNA.. İlkokul yıllarımı hiç unutamam , hala daha ilkokul arkadaşlarımla görüşüyorum . Başarılı ve neşeli bir ilkokul hayatım oldu .Babamın işlerinin yoğunluğundan dolayı gündüzleri daha çok annem kardeşimle ve benimle ilgleniyordu.İlkokulda bale ve yüzmeyle tanıştım , müzik merakımda vardı. Bilhassa babam bize piyanoda eski Türk filmlerinin müziklerini çalardı. Bu yüzden eski filmlere ve müziklere çok düşkünlüğüm vardır.

Derken büyük bir kabus başladı ,Bayraktar Türk Maarif KOLEJİ gündeme geldi . İlkokulun son yıllarında dersler iyice ağırlaşmıştı.Büyük bir heyecan ve stresle sınavlara hazırlandım ve koleji kazandım. Güzel bir orta ve lise öğrenimi geçirdim.Orta 2 de yurt dışı Almanya gezisine katıldım. Lise 2. sınıfta yine Almanyada anne ve babamın yardımıyla bir Alman Vakfının bana sağladığı imkanla Nürnberg de eğitim gördüm , ve Alman bir ailenin yanında kaldım.Orda geçirdiğim süre içerisinde hem iyi dostlar kazandım hem de almancamı ilerlettim.Aynı şekilde de yanında kaldığım ailenin kızı Kıbrıs’a Almanyadan Kıbrısa geldi ve oda bizim yanımızda uzun bir süre kalıp hayatımızı ve kültürümüzü öğrendi. Çok hoş bir deneyimdi.Önceleri ailem eğitimimi Almanyada yapmamı istiyordu , fakat yaşımın küçük olması sebebi ile problem yaşadık. Bu arada lise 2. sınıfta üniversite sınavlarına hazırlıkbaşladı. Kolejde eğitim dilinin ingilizce olması sebebiyle türkçe sınav olan ÖSS ye hazırlanmak cidden kolay değildi.Netice itibarı ile hem Kıbrısda hemde Türkiyede istediğim bölümleri kazandım.Tercihimi Türkiyede İzmirde bulunan Ege Üniversitesinden yana kullandım. Ege Üniversitesine 2003 yılında başladım ,. Çok heyecanlıydım, çünkü artık ailemden uzak yeni bir hayata başlayacaktım ve zaman gelip geçti ailem ben İzmire götürdü.Orada bir ev arkadaşım ve anneannemle birlikte bir ev kiraladık ve okul hayatıma başladım.Üniversite hayatım boyunca anneannem sınav dönemleri boyunca bizden desteğini yardımını hiç esirgemedi.İzmirde çok güzel günlerimiz oldu, fakat en kötüsü orada Depremle tanıştım, günlerce evimizde kalamadık parklarda sabahladık korkumuzdan.

Üniversite 2. sınıf bittikten sonra bölümümde ilk yüzde ona girdiğim için Temel ve Endüstriyel Mikrobiyoloji Bölümüne girmeye hak kazandım. Zor bir eğitim olmasına rağmen başarılı bir şekilde 2007 yılında Ege Üniversitesinden mezun oldum.

Mezun olduktan bir ay sonra LTB nin bir projesinde ( AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ) çalışmak için teklif aldım, bi yandan da Japonyada masterlik için Üniversite bana bir olanak sağladı, çünkü bölümümde yaşı küçük ve başarılı bir öğrenciydim. LTB nin teklifi bana daha cazip geldi çünkü AB bize eğitim olanaklarıda sağlayacaktı. Mezuniyetimden sonra 10 ay kadar LTB de gönüllü olarak birçok farklı birimde görev aldım. Kısa bir dönem ücret almaya başladıktan sonra hükümetimiz bu projeyi askıya aldı ve Belediyede bizim şubebimizi kapatmak durumunda kaldı. Çok üzülmüştüm. Tam bu sıralarda (yıl 2008) Yakın Doğu Kolejinin Biyoloji-Fen ÖĞRETMENİ aradığını duydum ve müracaat ettim. 2007-2008 yılları arasında Pedagoji eğitimimide YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİNDE tamamlamıştım.Pedagoji eğitimide aldığım için 2008 yılında YAKIN DOĞU KOLEJİNDE Fen Öğretmeni olarak görev yapmaya başladım. Öğretmenliği bukadar çok seveceğimi ummamıştım. Fakat şimdi çocukları nekadar sevdiğimi ve bu mesleğe aşık olduğumu daha iyi anlıyorum.Herzaman insanlara yardım etmeyi , birşeyler vermeyi severim. Bize ailemiz böyle öğretti . Yalan nedir bilmeyiz, haksızlık yapmayı ve yapılmayı asla sevmem.

İlk öğretmenlik yıllarımda eşim Cem Günselle tanıştım.3 yıllık beraberliğimizin ardından 11.11.11 de evlendik . Nikah şahidlerimiz dayım HASAN BOZKAN ve eşimin amcası SAYIN SUAT GÜNSEL oldu. unutulmaz bir mutluluktu..Evlendikten hemen sonra anne oldum .
Eşim CEM GÜNSEL ;2 Üniversite mezunu. hem işletme hemde hukuk mezunu. Eşim bir müddet Avukatlık yaptıktan sonra Babası ile birlikte Araç bakım-onarım ve Ticareti ile uğraşmaktadır. Kayın babam GALİP GÜNSEL , annem GÜNDOĞAN GÜNSEL eşi bulunmaz insanlardır . Fedakar ve Cefakardırlar. Böyle bir ailem olduğu için kendimi çok şanslı hissediyorum.Dilerimki tüm insanlar mutlu olsun ve barış içinde yaşasınlar.