Buket İnce

29 Mart 1991 yılında Köşklü Çiftlik/ Lefkoşa doğdum. Balıkesirde oturuyorum. Annem Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğünde Muhasebeci ve babam İhtiyat Sandığı Dairesi personelidir.

Benden bir yaş küçük bir erkek kardeşim var ve o da Ege Üniversitesi Fizik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Veteriner Teknisyenliği Bölümlerinden mezun, şu anda da üçüncü diplomasını almak üzere Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünde eğitim görüyor.

Anaokulu’nu Gülen Yüzler Anaokulunda okudum. İlkoluku ŞHT. Tuncer İlkokulu ve orta okulu ŞHT. Hüseyin Ruso Ortaokulunda tamandadıktan sonra Bülent Ecevit Anadolu Lisesini kazandım. 2009 yılında liseden mezun olduktan sonra Çukurova Ünivetsitesini ÖSS puanımla kazanıp Adanaya lisans eğitimimi tamamlamak üzere yola çıktım. Çukurova Üniversitesindeki eğitimimi çift dal ile bitirip hem kimya hem de fizik bölümlerinde 2013 yılında lisans eğitimimi tamamladım. Eylül 2012 KKTC Bayındırlık Ve Ulaştırma Bakanlığı Meteoroloji Dairesi Müdürlüğünde staj yaptım. 2013 yılında mezun olup adaya geldikten sonra Atatürk Öğretmen Akademisinde Pedagojik Formasyon sertifikamı aldım ve formasyon stajımı Bülent Ecevit Anadolu Lise’sinde tamamladım. Böylelikle çocukluk hayalim ve hedefim olan öğretmenlik mesleğine bir adım daha yakındım.

Eğitimlerimi tamamladıktan hemen sonra bilgilerim henuz çok tazeyken dersanelerde çalışarak deneyim kazandım hemen ardından da Bülent Ecevit Anadolu Lisesinde geçici öğretmenlik yaptım. 2014 yılından beridir de Yakın Doğu ailesine katılarak    Yakın Doğu Koleji ÖSS binasında kimya öğretmeni olarak görev yapmaktayım.

Çocukluk hayalimin peşinden koştum ve öğretmenlik hedefime ulaştım. Fakat bu bukadarla sınırlı deil benim için. Kariyer hedefim; Sağlam bir ahlaki karaktere sahip, öğrenmeyi isteyen, duyarlılık ve sebat gösteren, bireysel ihtiyaçları ile sorumluluklarını dengeleyen, kendine güveni tam, sabırlı, enerjik,sempatik ve sıcak, istekli, yüksek hedefler belirleyen, metne mutlak anlamda bağlı kalmaksızın konuşan, sezgisi güçlü, verimli çalışan, yaptıklarıyla gurur duyan, öğretime mümkün olduğunca çok zaman ayıran  öğrenciler yetiştirmektir.