Ceylan Sözüöz

Ben Ceylan Kont Sozuoz. 04.08.1988 Lefkosa dogumluyum. 27 yasindayim, evliyim ve bir kiz cocugu annesiyim. Ailemin ilk cocugu olmakla birlikte kendimden 5 yas kucuk bir kiz kardesim vardir.

Annem 48, babam 49 yasindadir. Annem uzun yillar calismis ama kizimin dogmasiyla emekliye ayrilmistir. Babam 29 senelik devlet memuru olmakla birlikte yillardir Ortakoy Spor Klubu baskanligini yapmaktadir. Kiz kardesim Yakin Dogu Universitesi Beden Egitimi Ogretmenliginden mezun ayrica milli futbolcudur.
Ilk okul tecrubeme 1993 de Fazil Plumer anaokulunda basladim ve 1 yil sonra ilkokul hayatima Sehit Ertugrul ilkokulunda devam ettim. 5 yil boyunca cocuklugumun en guzel egitim donemlerinden birini yasadim. Sevgili ilkokul ogretmenlerim ( bir cogu su an Yakin Dogu Ilkokulunda gorev yapmaktalar) bir cocugun okuldaki ilk yillarinda ona asilayabilecekleri en guzel egitim askini asilamislar ve bugun benimde bir egitimci olmami saglamislardir. Egitimin sadece kitaplardan, disiplinin cezadan, odulun parali hediyelerden ibaret olmadigini en guzel sekilde biz ogrencilere gosterip bugunlere kisilikli ve ne istedigini bilen bireyler halinde gelmemizi saglamislardir.
O yillarda karar verdigim meslegimden hic caymadan bugunlere geldim. En buyuk hobilerim siir okumak ve izcilikdi.

O yillarda internet,cep telefonu vb araclar olmadigindan ogretmenlerimizin uygun gordugu yabanci ulkelerdeki cocuklarla mektup arkadasligi kurardik ve bu hem dilimizi hemde yabanci ulkelere karsi kulturumuzu gelistirmemize yardimci olmaktaydi.

5 yil suren ilkogretim hayatimdan 1999 senesinde mezun olup Sehit Huseyin Ruso Ortaokuluna basladim. 3 yil boyunca genclige atildigim ilk yillarimin tadini cikararak, cok guzel bir ortaokul donemi gecirdim. Ilkokulda kurdugum cocukca dostluklarim o yillardada hep birlikte surdu ve arkadaslarimla idealimiz olan ve o yillarda ulkemizde yeni kurulan Bulent Ecevit Anadolu Lisesini kazanmakti ve kazandik. 2002 yilinda giris sinavini gecerek Bulent Ecevit Anadolu Lisesinde okumaya basladik. Hem guzel, eglenceli hem de egitim dolu 4 yildi. Zorlu bir lise egitim donemi icerisinde ilkokuldan surdurup getirdigim dostluklar disinda yeni dostlar edinip, hayatima daha kalici hobilerle devam etmeye baslamistim. Badminton bunlarin biriydi. Yogun ders programinin icinde yapilan badminton antrenmanlari adeta bir nefes gibi hayatimi kolaylastiriyordu.
Katildigim ingilizce kurslari, kamplar, yurt disi egitim seminerleri hayatimdaki yogunlugun aslinda en efektif parcalariydi. Ingilizce ogretmeni olma sevdasi beni cesitli alanlarda tecrube edinmemi ve dilimi gelistirmemi sagladi. Bulent Ecevit o yillarda tek 4 yillik egitim sistemi olan devlet okuluydu ve bu o zamanlar beni universiteye bir yil gec katilma sebebiyle uzuyordu ancak simdi anliyorum ki 4 yillik lise egitimi zorlu bir universite hayatindan once guzel bir alistirma donemiydi. 4 yil birden gecmis ve ilkokuldan o gune aklimdaki meslek secimim degismemisdi.

2006 yilinda Yakin Dogu Universitesinde Ingilizce Ogretmenligi bolumune kaydoldum ve basariyla 2011 yilinda mezun oldum. 2011 yilina kadar cesitli yerlerde calistiktan sonra 2011 yilinda diplomali olarak Atlas dershanesinde ise basladim ve hemen arkasindan Yakin Dogu ailesineimgilizce ogretmeni olarak tekrar katildim. Ogrenciligimin ikinci yilinda simdiki esim Kemal Sozuoz ile tanistim ve 2011 yilinda evlendik. Esim Yakin Dogu ilkokulunda ingilizce ogretmenligi yapmaktadir. Guzel suren evliligimizin 4 yildan sonra kendisi kucuk varligi buyuk mutluluk olan bir bebege ihtiyaci olduguna karar verdik ve su an 6 aylik Ela Su adinda bir kizimiz var.

bugune kadar gecirdigim guzel zamanlarin, hobilerin, seyahatlerin, alisverislerin kisaca bana keyif veren herseyin aslinda ne kadar kucuk oldugunu ve evlattan daha guzel hicbirseyin olmadigini anladim.