Çise Baykent

1

1990 yılında Lefkoşa’da doğdum. İlköğretimimi Necati Taşkın İlkokulunda, orta ve lise eğitimimi ise Levent Kolejinde tamamladım. 2012-2013 eğitim yılı döneminde de Yakın Doğu Üniversitesi-Fen Edebiyat Fakültesi- İngilizce Matematik bölümünden yüksek derece ile mezun oldum. Hemen ardından Yakın Doğu Üniversitesi’nde Orta Eğitim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programını tamamlayarak, Yakın Doğu Kolejinde Matematik bölümünde görev almaya başladım. Yakın Doğu Kolejinde aynı zamanda iki yıl boyunca Onur Kurulu ve Matematik Kulübü Öğretmeni olarak da görev almıştım. Bu süreç içerisinde onur kurulu öğrencileriyle birlikte okulumuzun yeni yıl etkinliklerini organize edip, belirli dönemlerde kermesler düzenleyerek elde edilen gelirlerle de Kemal Saraçoğlu Vakfı , Kanserliler Derneği ve bazı hayvan barınaklarına yardımlarda bulunmuştuk.Matematik kulübümüz ise 6. ve 7. sınıflara yöneliktir. Öğrencilerimiz derslerde görmüş oldukları konuların uygulamasını yaparak, çoklu öğrenmeyi gerçekleştirmektedir. Bu çalışmalar arasında kulüp öğrencilerimiz, ünlü matematikçilerin hayatlarını ve yapmış oldukları çalışmaları araştırarak, matematik kulübüne ayrılmış pano yardımı ile görselliğe sunmuşlar ve diğer arkadaşlarını da bilgilendirmişlerdir. Yapılan çalışmalar, zaman zaman akıllı tahta gibi teknolojik aygıtlarla desteklenmiştir. Matematik kulübümüz, yapmış olduğu çalışmalarla amacına ulaşarak, eğlenerek öğrenmeyi başarmıştır. Bu görevler sayesinde öğrencilerle kaliteli zaman geçirerek, olumlu ve yararlı bir şekilde sosyal yönlerini geliştirecek aktivitelerde yer almalarına yardımcı oldum.

Bu yıl ise okulumuzun kıyafet komitesinde görev alarak, öğrencilerimizin üniforma kurallarına uymaları konusunda  onlara yardımcı oluyorum.