Demet Genç

Ben Demet Genç 19 Kasım 1991 tarihinde Köşklüçiflik, Lefkoşa’da dünyaya geldim. Babam Mehmet Genç 3 Mart 1962 tarihinde, annem Değer Genç 8 Ekim 1968 tarihinde doğdu. Babam ortaokulu bitirince dedemin yönlendirilmesi ile bir makinist garajında çırak olarak iş hayatına başladı. 1986 yılında Küçük Kaymaklı bölgesinde kendi oto tamir garajını açmıştır. Annem ise dört kız kardeşin en büyüğüdür ve ev hanımıdır. Benden biri üç diğeri dört yaş büyük olan iki abim vardır. Büyük abim Erol Yakın Doğu üniversitesi işletme bölümü mezunudur ve özel bir şirkette muhasebeden sorumludur. Küçük abim Hüseyin ise Yakın Doğu Üniversitesi halkla ilişkiler mezunudur ve Küçük Kaymaklı Mardo’nun işletmeciliğini yapmaktadır.İlk olarak eğitimime Şehit Tuncer İlkokulu ile başladım daha sonra ilkokul ikinci ve üçüncü sınıfı özel bir kolejde okudum. İlkokul dördüncü sınıf olduğum zaman Yakın Doğu İlkokuluna başladım ve ardından liseyi tamamlayana kadar Yakın Doğu kolejinde okudum. İlkokul dördüncü sınıftan ortaokul son sınıfa kadar sınıfım hiç değişmedi. Böylece sınıftaki arkadaşlarımızla aramızda her zaman iyi ilişkiler oldu. Liseye geçeceğim dönemde ÖSS ve GCE sınıfları arasında seçim yapmamız gerekiyordu. Ben GCE SCIENCE sınıfını seçtim ve lise hayatım böylece başlamıştır. Onuncu sınıfın sonuna geldiğim zaman kendi kararımla ve ailemin desteği ile bölüm değişikliği yaptım ve ÖSS FEN sınıfına geçtim. On birinci sınıfın başlarında farklı müfredat, farklı sınav sistemi beni hem yormuş hem de zorlamıştı fakat azimli bir şekilde çalışmaya devam ettim. O dönemde ÖSS FEN sınıfını seçen sadece altı kişiydik ve buda sınıfımızı özel kılıyordu. Öğretmenlerimiz üzerimize titriyor, adeta bizimle birlikte ÖSS sınavına hazırlanıyorlardı. Haziran 2009 yılında liseden mezun oldum.

Eylül 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümüne başladım ve bölümümde benimle birlikte sadece iki Kıbrıslı öğrenci vardı. Bölümümün derslerine ve laboratuvarlarına büyük bir zevk ile katıldım. Ankara’daki öğrencilik yıllarımın kişisel gelişimime çok büyük katkısı olmuştur. Dört yıllık üniversite hayatım süresince özel bir yurtta kaldım. 2013 yılı Temmuz ayında Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünü birincilikle ve Fen Fakültesini de üçüncü olarak tamamlayarak mezun oldum.

Lisans dönemimi tamamladıktan sonra Kıbrıs’a ailemin yanına geri döndüm. İlk olarak Atlas dershanesinde iş hayatına başladım. Aynı zamanda pedagoji eğitimi de almaya başladım.

Eylül 2013 yılında öğrencilik yıllarımı geçirdiğim Yakın Doğu Kolejinde öğretmen olarak göreve başladım. Üzerimde emeği olan öğretmenlerimle birlikte aynı ortamda çalışmak benim için tarif edilemez bir duygudur. Beni okutan öğretmenlerimden, öğretmenlik mesleği tecrübelerini dinleyerek mesleğime katkı koyuyorum ve halen daha onlardan yeni bilgiler edinerek hayatıma yön veriyorum. Ayrıca okuduğum okulda öğretmen olmak geçmiş hatıralarımı da canlı tutmakta ve beni mutlu etmektedir.

19 Haziran 2014 tarihinde Resul Karadeniz ile nişanladım.

Hobilerim: kitap okumak, doğa yürüyüşleri yapmak ve seyahat etmek.