Derviş İşgüzar

1983 yılında Lefkoşa’da doğdum. İlköğretimini Şht. Tuncer İlkokulunda, ortaöğretimini Şht.Hüseyin Ruso Ortaokulunda ve lise eğitimimi 20 Temmuz Fen Lisesinde tamamladım. İlk ve ortaöğrenimim sırasında Devlet Halk Dansları topluluğunda sekiz yıl folklor oynadım. Bu yıllar içerisinde ilkokul zamanında 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde  KKTC’yi temsilen Türkiye’ye gidip ardından birçok defa yine Türkiye’nin çeşitli illerinde ortaokul ve lise hayatım boyunca folklor gösterileri gerçekleştirdim. Ortaokul ve lise yıllarım içerisinde lisanslı sporcu olarak Vakıflar Spor Kulübü’nde badminton ve voleybol oynadım. 2001 yılında Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde Fizik bölümünü kazandım. Mezuniyet tezimi Sağlık Fiziği alanında  yaptıktan sonra 2005 yılında lisans eğitimimi tamamlayıp sağlık fiziği üzerine yüksek lisans yapmayı düşünürken aynı yıl Kıbrıs Bil-Test Dershanesinden aldığım teklif üzerine Kıbrıs’a dönerek aynı zamanda Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde Ortaöğretim Alan Öğretmenliği üzerine tezsiz yüksek lisans eğitimime  de başladım. 2006 yılında mezun oldum. 2006-2007 yılları arasında vatani görevimi Girne Sahil Güvenlik Komutanlığında Çavuş olarak tamamladım. 2008 yılından bu yana Yakın Doğu Kolejinin lise bölümünde 9,10,11,12. sınıflarda Fizik Öğretmenliği yapmaktayım. Üniversite yıllarında Ankara’da tanıştığım eşimle 2008 yılında evlendim. Toprak ve Tanıl adında tek yumurta ikizlerimiz 2013 yılında dünyaya geldiler.

Doğduğum yıllardan beri müzik hayatımın bir parçasıydı. Müzisyen bir babanın oğlu olarak ilk müzik eğitimimi babam Arif İşgüzar’dan aldım. Müziğe olan sevgimi ve ilgimi farkeden babam o günlerden bugünlere her zaman en büyük de destekçim olmuştur. Babamın başlattığı müzik serüvenim Klasik piyano ve klasik gitar eğitimlerimi aldığım Kıbrıs’ın güzide sanatçılarından olan Gülsen Hoca ve Acar Akalın’la devam etti. Müziğin bu alanlarında almış olduğum eğitimler sonucu Royal School’un düzenlemiş olduğu sınavlarda yüksek bir başarı göstererek sertifikalarını almaya hak kazandım.

2006 yılında Bayrak Radyo Televizyon Kurumunun düzenlediği hafif müzik beste yarışmasında birincilik kazandım.  2007 yılında İzmir Uluslararası Turizm Fuarı’nda Kıbrıs şarkılarını seslendirerek K.K.T.C’yi temsil ettim. 2002 yılından itibaren profesyonel olarak kardeşim Çağıl İşgüzar’la birlikte aktif  müzik yapmaktayım. 2009 yılında kardeşimle birlikte “RAST Grubu”nun temellerini attık. Kıbrıs’ın hemen hemen her yerinde çeşitli festival ve birçok etkinliğinde grubumuzla birlikte yer aldıktan sonra 2012 ve 2014 yıllarında “ Rastlaşma” ve “ Düş Bozumu” adında Türkiye ve Kıbrıs’ta iki albüm çıkardık. 2015 yılında Yakın Doğu Üniversitesinin düzenlemiş olduğu “2014 Yılının En İyileri” ödül töreninde öğrenciler  tarafından “En İyi Müzük Grubu” ödülüne layık görüldük.

Bugün halen daha Kıbrıs’ın çeşitli yerlerinde müziğimizi yapmaya devam ediyoruz.