Didem Gençaylı

Ben Didem Gençaylı. 22 Temmuz 1986’da Köşklüçiftlik Lefkoşa’da doğdum. İlköğrenimime Şehit Tuncer İlkokulunda başlayıp daha sonra Yakın Doğu İlkokulunda tamamladım. Yakın Doğu İlkokulunun ilk mezunlarındanım. Öğrenimime Yakın Doğu Kolejinde devam ettim ve oradan 2003 yılında mezun oldum. Yüksek öğrenimime ise Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde devam ettim ve 2007 yılının Haziran ayında mezun oldum. Daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Orta Eğitim Alan Öğretmenliğinde yüksek lisans yaptım.

2007 yılından beri Yakın Doğu Koleji’nde Bilgisayar Öğretmeni olarak görev almaktayım. Verdiğim dersler 8. Sınıf Bilgisayar dersi, 9 GCE ve 12 GCE Bilgisayar dersleri.

Mezun olduğum okula öğretmen olarak girip, beni okutan değerli öğretmenlerimle birlikte görev yapmak benim için çok onur verici bir durum.

Öğretmenliğim sırasında katıldığım bazı kurslar ve seminerler şöyle:

• Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemiş olduğu Ortaeğitimde Bilgisayar dersinin önemi.
  • Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemiş olduğu Coreldraw ve Photoshop eğitimi.
  • Yakın Doğu Üniversitesinin düzenlemiş olduğu Smart Board (Akıllı Tahta) eğitimi.
  • Yakın Doğu Üniversitesinin düzenlemiş olduğu Linux işletim sistemi.

Ailemden bahsedecek olursam; annem Oya Demircioğlu, Limasol’da doğdu ve eğitimini Fransız Kolejinde (Tarasanta) tamamladı. Babam Halil Demircioğlu, Larnaka’da doğdu ve 1974’de Güney’den Kuzey’e göç etti. Eğitimini Yeni İskele’de bulunan Bekirpaşa Lisesinde tamamladı. Annem Elektrik kurumundan, babam ise Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bando Bölüğünden emekli oldular.

Ben ailenin ikinci çocuğuyum. Abim Buğra Demircioğlu. Lefkoşa’da doğdu ve eğitimini Yakın Doğu Üniversitesinde tamamladı.

2014 yılında Buğra Gençaylı ile nişanlandım. Kendisi Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi Yüksek okulu Elektrik teknisyenliği bölümünden mezun olmuştur. Serbest olarak çalışmaktadır.