Duygu Otçuoğlu

28 Nisan 1986 yılında Lefkoşa’nın Köşklüçiftlik bölgesinde doğdum. Gönyelili Zekiye Savaş Nazlı ve Ozanköylü Tahir Otcuoğlunun iki çocuğundan büyük olanıyım. Ozanköy’lüyüz, ama şu anda Alsancak’ta kalıyoruz. Burcum boğadır. Boğa burcunun tüm özelliklerini taşırım. Örneğin, çok rahat olmam, inatçı olmam, güvenilir ve sağlam olmam ve en önemli özelliğim ise sabırlı olmamdır. Galatasaray fanatiğiyim.

Öğrenim hayatım iki yaşımda Miss Nobli İngiliz bir öğretmenin yanında başladı. Beş yaşımda Okul öncesi, Girne Maarif Anaokulu, Girne 23 Nisan İlkokulu, Ortaöğretim Girne Amerikan Koleji, daha sonra Lefkoşa Türk Lisesi’nden 2003 yılında mezun oldum. Girne Amerikan Kolejindeki Almanca öğretmenimden model alarak Almancayı sevdim ve Almanya ve Almanca merak ve tutku haline geldi. Bundan dolayı Goethe Enstitüsünde bir dönem sertifika dil sınavlarına hazırlandım. Bir yaz dönemi Almanya yaz okuluna gittim. Sertifika eğitimimden sonra 2004 yılında Almanya Leipzig Interdaf e.V. am Herder Institute lisan okulunda eğitim aldım. Üniversite’ye yaşımın küçük olduğundan dolayı o yıl başlayamadım. Aldığım sertifikalarla İngiltere University of Wolverhampton’da German and Business Combined Studies eğitimini 2010 yılında tamamladım. Hayallerime bir adım daha yaklaşıyordum. Almanca öğretmenliği yapmam için pedagojik eğitimimi Lefkoşa Atatürk Öğretmen Akademisinde bir yıl hızlandırılmış eğitimle tamamladım. Okullara öğretmenlik için başvurdum ve beklemeye başladım.

Bu arada babamın baba mesleği dedikleri Restoran ve otel işletmeciliği Altınkaya Holiday Complex ve Restorantında hep çeşitli bölümlerde çalıştım hemde Muhasebe sertifika eğitimi yaptım, kendi işletmemizde kardeşim Sami’yle ve babama yardımcı olduk. Halen daha kendi işletmemizde boş zamanlarımda çalışıyorum.

2012-2013 yılları arasında Doğu Akdeniz Doğa Kolejinde bir yıllık sözleşmeli Almanca eğitmenliği yaptım. Bu dönemde bütün Doğa Okulları birleştirici Almanya kış okulunda (Münih) görevli eğitmen oldum. Çocuklara Almanca’yı ikinci bir dil olarak sevmeleri için yardımcı oluyorum. 2014 yılından bugüne Yakın Doğu Koleji’nde Part-time olarak eğitmenlik yapmaktayım.

Annemin ismi Zekiye Savaş Otcuoğlu, babamın ismi Tahir Otcuoğlu’dur. Annem 23 Ağustos 1964 doğumlu olup, babam ise 27 Kasım 1962 doğumludur. Annem 6 kardeştir. Tek kız annemdir. Annem Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nde Elektronik bölümünü bitirdi. Üniversiteye gitmek çok istemişti, ama ailesi o zaman Türkiye’ye gitmesine izin vermedi. Annemin okumaya olan tutkusu ve sevgisi benim Almanya’ya uçtuğum gün o da Yakın Doğu Üniversitesi’nde PDR bölümünde eğitime başladı. Normalde annem ev hanımı ama şu anda Altınkaya Restaurant’ımız olduğu için onunla da ilgileniyor. Çok sevdiği Psikoloji eğitimini çeşitli sertifikalarla zenginleştirip 2008 yılında mezun oldu. KAYAD derneğinde 2 yıl gönüllü danışmanlık yaptı, çeşitli projelerde annem ve ben birlikte gönüllü çalıştık. Halen daha üç yıl devam edecek olan UNDP ve KAYAD’ın yapmış olduğu Kadına Şiddete hayır DİREN projesinde onaylı Psikolojik Danışmanlık yapıyor. Çok yardımsever bir annenin kızı olduğum için çok şanslıyım. İnsanları, hayvanları, doğayı her koşulda seviyor, bana da bu sevgiyi annem aşıladı.

Babam 3 erkek kardeştir. Babam Anafartalar Lisesi’nin ortaokul bölümünü bitirdi. Babamın mesleği işletmeciliktir. 1972 yılında Ozanköy’de Garden of Allah isimli aile restaurantı işletmeye başladılar. Daha sonra 1975 yılında Alsancak’ta aile işletmeciliği Altınkaya Fish Restoran’ını açtılar ve halen daha işletmekteyiz. 1990 yılında Altınkaya Holiday Complex aile işletmesi olarak açıldı ve halen daha babam ve kardeşleri, tabikii çocukları olarak bizlerde, işletmekteyiz. Futbol ve siyaset ile ilgileniyor.

Kardeşim Sami 21 Mayıs 1988 yılında doğdu. Üniversiteyi okumayıp askerliğe gitmeyi tercih etti. Altınkaya Holiday Complex ve Altınkaya Restaurant’ı işletiyor. Ozanköy Spor Kulübü’nde yöneticilik yapıyor.

Günümüz teknoloji çağı bütün Dünya insanlarının bir avuç içinde olması birbiriyle iletişimleri dil yardımıyla olmaktadır. Diller her konuda olmazsa olmazımızdır. Kendi dilimiz Türkçe bize yeterli gelmemektedir. İyi derecede İngilizce ve iyi derecede Almanca okuyup, yazıp konuşabiliyorum.