Ebru Özgit Yılmazer

16 Kasım 1983’de Kıbrıs’ın Lefkoşa ilçesinde doğdum.

İlkokul öğrenimimi Şht.Tuncer İlkokulu’nda, orta öğrenimimi Şht.Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda tamamladım.

Şht.Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda değerli öğretmenim Fatma Coşkunsu dan etkilenerek bugünkü mesleğimi o yıllarda seçmiştim. Matematiği anlatımındaki farklılık beni çok etkilemişti. Ailemle bir konuşmasında hakkımdaki övgü dolu sözlerini duyduğumda kendisine olan sempatim ve mesleğine olan saygım daha da artmıştı.

2000 yılında 20 Temmuz Fen Lisesi’nde okudum.

2000-2005 yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesinde okuyarak  ‘Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Bilimleri’ bölümünden mezun oldum.

2005-2007  yılları arasında Üniversiteye giriş sınavlarına hazırlandığım Biltest Dershanesinde, üniversiteden mezun olduktan çok kısa bir süre sonra matematik öğretmeni olarak ilk iş hayatına adım attım. Bu süre zarfında Atatürk Öğretmen Akademisden ‘Pedagojik Formasyon’ eğitimini başarıyla tamamlayıp ‘Pedagoji Sertifikası’ aldım.

2007 de Yakın Doğu Koleji’nde  Matematik öğretmenliği yapmaya başladım.

Eşim Gökhan Yılmazer le 2007 de evlendim. Şu anda hayata daha umutlu, daha hevesli ve daha güzel gözlerle bakmamıza sebep olan Duru adında bir kızımız var.

Çocuğumdan sonra mesleğime olan bakış açım değişti.

2013 te kızımın dünyaya gelişiyle birlikte çocukların doğdukları andan itibaren çevrelerine ne kadar merakla ve istekle baktıklarını, bununla birlikte sabırla defalarca deneyerek gözlemlediklerini ve herşeyi öğrenmeye çalıştıklarını farkettim.

Kendi kendime şunu sordum. Çocuklardaki bu merak ve öğrenme isteği nasıl olur da  lise yıllarına gelene kadar bir çoğunda önemli ölçüde azalıyor.

Bunun sonucunda 2014 yılında Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezine bağlı bir kurumdan Eğitim Koçluğu eğitimi, Psikolojika Terapi ve Eğitim Merkezi nden NLP ve Yaşam Koçluğu sertifikası aldım. Bu eğitimlerde öğrendiklerimle önce kendimi değiştirdim. Öğrendim ki öğrencilerim kendi hayatlarındaki değişimi ve gelişimi, nasihatlar ve bildiğimiz doğruları anlatmakla değil, onlara sorduğumuz güçlü sorularla kendi doğrularını bulmalarına yardımcı olduğumuz zaman gerçekleştirirler.

Öğrencilerime sorsanız benim en farklı yönümün ders sırasında sorduğum sorular olduğunu söylerler…

Bu sorularla onların ulaşılabilir ve spesifik hedefler belirlemelerine, görsel zekalarını kullanarak geleceklerini planlamaya odaklanmalarına, karşılarına çıkan her probleme çözüm odaklı bakıp her sorunun bir çözümü olduğunu bilerek bakmalarına yardımcı olmaya çalışıyorum.

‘Mantık sizi, A noktasından B noktasına götürür. Hayal gücü ise her yere’ Albert Einstein

Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için amacımız sadece analitik düşünme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmak değil aynı zamanda yaratıcı düşünebilen ve bu düşüncelerini gerçekleştirebilecek cesaret ve özgüvene sahip olmalarını da sağlamalıyız.Bu düşünceyle 2014-2015 öğretim yılında sevgili meslektaşım Melek Gavani ile okulumuzun sinema kulübünü kurduk. Amacımız öğrencilerimize senaryo yazmak, kamera kullanmak, yönetmenlik gibi farklı deneyimler kazandırmak. Sinema kulübümüz ilk yılında Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Tv ve Sinema Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr Fevzi Kasap’ ın büyük desteği , Yönetmen Ömer Evre nin ve Gökalp Yamen in öğrencilerimize verdiği eğitimle ve sinema kulübündeki öğrencilerimizin düzenli ve hevesli çalışmaları sonucunda KKTC Cumhuriyet Meclisi nin düzenlediği kısa film yarışmasında BES ve Esir Hayatlar ismindeki kısa filmlerimiz 2. lik ve 3.lük ödüllerini almıştır.

Matematik öğretmenliğine ve kulüp çalışmalarına Yakın Doğu Kolejinde halen severek devam etmekteyim.