Elin Göçen

1988 yılında Girne’ de dünyaya geldim. Anne tarafım Larnaka baba tarafım Evdimli olup, eğitim hayatıma Çatalköy İlkokulunda, büyüdüğüm yer olan Çatalköyde başladım. Ortaöğretimimi Girne Anafartalar Lisesinde başarıyla tamamladıktan hemen sonra 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Alman Dili Öğretmenliği Bölümünü kazandım ve Ankara’ya gittim. Almancayla 7. Sınıfta tanıştım. Almanca öğretmenimin  karakterini çok beğendiğim için kendime örnek aldım ve  bende Almanca Öğretmeni olmak istedim. Hiçbir zaman da bu hedefimden vazgeçmedim.

Ankarada 2009 -2011 yılları arasında Ümitköy ve Çankaya Anadolu Liselerinde stajyer öğretmenlik ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfında Gönüllü Öğretmenlik yaptım. Goethe Enstitüsünün, Türk Eğitim Derneği ve Doğa Koleji gibi okulların düzenlemiş olduğu ‘Yabancı Dil Olarak Almanca’ konferanslarında eğitimlere katıldım. Ankara da okurken çok iyi dostluklar ve her biri alanlarında çok iyi öğretmenlerle tanışma fırsatı buldum. Bu benim için çok iyi bir deneyim oldu.

2011 yılında Üniversiteyi bitirdikten hemen sonra Girne Amerikan Kolejinde ve (2012) Oğuz Veli Ortaokulunda öğretmenlik yaptım. Burada eşimle tanıştım ve 2013 yılında evlendik. Bir çocuğumuz var ve Lefkoşada ikamet etmekteyiz. Günlük hayatımda ailemle vakit geçirmeyi, kitap okumayı ve film izlemeyi çok sevmekteyim.

Şu anda da hayalimdeki mesleği yapıyor olmanın mutluluğunu yaşamaktayım. 2014 Şubat ayında  Yakın Doğu ailesine dahil oldum. Temel Almancayı tamamlayan öğrencilerimizi iki yıldan beri Goethe Enstitüsü’nün yapmış olduğu ve tüm dünyada geçerli olan A1 Sınavlarına hazırlamakta, İlkokul, Ortaokul  ve Lisede görev almaktayım.