Emine Güçveren Bekçi

Değerli okul müdürüm, öğretmen arkadaşlarım, saygıdeğer velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz;

1986 yılının Haziran ayında Lefkoşa’da doğdum. Beş kişilik ailemin en son üyesiyim. İlkokul eğitimimi Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda tamamlayıp, orta öğrenimim için Şehit Hüseyin Ortaokulu’na geçtim. 2000 yılında, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’ni kazanıp lise eğitimimi burada aldım. 2005 yılında Yakın Doğu Üniversitesi, İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nde lisans eğitimimi almaya başladım. 2006 yılının Temmuz ayında, hiç dönesim gelmeyen Cambridge’de EF dil okulunda sekiz haftalık bir eğitim aldım. 2009 yılında bölüm dördüncüsü olarak mezun olup ayni yıl yine İngilizce Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi almaya devam ettim. 2009 yılından itibaren de Yakın Doğu Koleji’nde İngilizce Öğretmeni olarak görevimi sürdürmekteyim.

2011 yılında, hayat arkadaşım, sevgili eşim ile yollarımızı birleştirip, 2012 yılında biricik oğlumuzu kucağıma alma sevincini yaşadık. Evlat sahibi olmak, meğer en kıymetli hazineymiş bu hayatta. Şu an çok afacan ve tam bir Spider Man çılgını olan oğlumuz 3 yaşında ve kreşe gitmekte.

Öğretmen olmak benim küçüklükten beri hayalini kurduğum bir meslek olmuştur hep, belki de ilkokuldan beri karşılaştığım çok değerli öğretmenlerimin sayesinde olmuştur bu. Ben iyi ki de öğretmen olmuşum diyorum. Mesleğimi, çocuklarla beraber olmayı, onlara bir şeyler katabilmeyi çok seviyorum ve onları günün birinde iyi bir yerlerde görmeyi yürekten arzuluyorum.

Öğretmenler olarak bizler öğretmenlik görevlerimizin dışında, öğrencilerimize birer anne gibi, baba gibi, abla ve abi gibi olmaya, gidecekleri o uzun ve zor hayat yolunda işlerine yarayacak, başarılı ve becerikli olmalarını,  mutlu ve huzurlu olmalarını sağlayacak bilgiler, beceriler, alışkanlıklar kazandırmaya çalıştık, çalışıyoruz ve çalışacağız da. Öğrencilerine bir evlat şefkati ve hassasiyeti ile yaklaşan, onları eğiten, öğreten, biçimlendiren öğretmen arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.