Fatma Dağcın

9 ocak 1993’te Lefkoşa’da doğdum. İlk öğrenemime Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda başladım. Orada geçirdiğim zamanın büyük bir bölümünü çok net hatırlamasam da ingilizce derslerine hep meraklı olmuşumdur. Eğitimime Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda ve Bülent Ecevit Anadolu lisesinde devam ettim. Bu dönemde derslerimin İngilizce ağirlikli olmasından dolayı yabancı dil öğrenmenin hem ne kadar önemli olduğunu hem de farklı bir dil öğrenmenin verdiği mutluluğu keşfettim. Bu nedenlerden dolayı üniversitede ingilizce öğretmenliği okumaya karar verdim. 2011 yılında Yakın Doğu Üniversitesi’nde eğitimime devam ettim. Burada geçirdiğim 4 yıldan sonra hep hayalini kurduğum İngiltere’de 3 aylık bir zaman geçirdim. Öğretmenlik ve İngilizce kursları alıp orada yaşayan insanların hayatlarını ve kültürlerini yakından gözlemleme fırsatı buldum. 2015 yılda Yakın Doğu Üniversitesi’nde öğretmenlik kariyerime başladım.