Fatoş Göymen Serhaner

Fatoş GÖYMEN SERHANER

22 Aralık 1981 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’nin Lefkoşa ilçesinde doğdum. İlk öğrenimimi Gelibolu İlkokulunda, orta öğrenimimi Şehit Hüseyin Ruso Orta okulunda, Lise öğrenimimi Lefkoşa Türk Lisesinde tamamladıktan sonra Yakın Doğu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu bölümünden mezun oldum.

1997-2007 yılları arasında KKTC Voleybol liginde lisanslı Sporcu olarak spor hayatımı sürdürdüm. Spor hayatı süresince Yıldız, Genç ve Büyük Bayan kategorisinde milli sporcu olarak görev aldım.Bu yıllar arasında voleybol hayatımda birçok şampiyonluklar yaşadım.Yurt içi ve yurt dışında ambargolara rağmen ülkemi onurlu ve gururlu bir şekilde Ayyıldızlı milli forma altında temsil ettim.

Özellikle 2006 Nisan ayında ülkemizin tüm branşlarında ambargolar olmasına rağmen Avrupa’nın en iyi kulüplerinden olan Azerbeyca’nın en iyi profesyonel takımı olan Azer Bakü ve bu takımın dünyaca ünlü 2.08lik sporcusu olan Mahmutova ile tanışmak ve karşılıklı milli takım forması altında karşılaşmak aktif spor hayatımın en önemli anılarındandır.Spor hayatımda milli takım da oynamak ve ülkemi temsil etmek benim için onur ve gurur vericiydi.Dilerim ki ülkemiz sporcuları ambargoları yıkarak ülkemiz milli forması altında ülkemizi tüm dünyada en başarılı şekilde temsil ederler.Ülkemiz gençleri inanıyorum ki fırsatlar verilirse ülkemize büyük başarılar getireceklerdir.
2002-2003 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında Asistan olarak çalıştım.

2003 yılından itibaren Yakın Doğu Kolejinde Beden Eğitimi öğretmenliği görevime başladım.Beden Eğitimi öğretmenliği yanında okulumuzda Voleybol ve Atletizm Kız takım antrenörlüğü görevini üslendim. 2010 yılından itibaren de Beden Eğitimi öğretmenliği yanında sadece Atletizm Kız takımlarını çalıştırmaya başladım.2010 yılından itibaren KKTC de katılmış olduğumuz 15Kasım Cumhuriyet Yol Yarışları,27Aralık Yol yarışları,Kros yarışları ve Milli Eğitim Bakanlığını düzenlemiş olduğu Atletizm yarışlarında birçok KKTC Şampiyonlukların yanı sıra KKTC ikinciliği ve KKTC üçüncülüğü kupasını öğrencilerim ile okulumuza kazandırma onurunu ve gururunu yaşadım.Şampiyonlukların yanında ayrıca bu yıllarda birçok branşta öğrencilerimin uzun yıllar kırılmayan okul rekorlarını kırmaları en büyük mutluluğum ve gururum olmuştur.

2013-2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemiş olduğu Atletizm yıldız kız yarışında elde ettiğimiz KKTC Şampiyonluğu sonucunda ülkemizi ve okulumuzu Türkiye’de temsil etme hakkını kazandık.Türkiyede yapılan Yıldızlar Atletizm Şampiyonasında hem kızlarda hem erkeklerde Türkiye Şampiyonu olduğumuz anons edildiği an idarecilerimiz,öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz ile yaşadığımız an öğretmenlik hayatımın unutulmaz anısıydı.
2014 Yılında KTSYD vermiş olduğu Zeka Öztürk özel ödülüne ve ayni yıl Yakın Doğu Ailesini yapmış olduğu Yılın Oskarları ödülüne layık görülmem hayatım boyunca unutamayacağım anılarımdandır.

2003 yılında Yakın Doğu Kolejinde başlamış olduğum Beden Eğitimi Öğretmenliği görevime halen devam etmekteyim.Spor yapmayı,doğa yürüşleri yapmayı ,tarihi ve kültürel yerleri gezmeyi ve müzik dinlemeyi severim.Evli ve bir çocuk annesiyim.