Fatoş Kanlı

1 Nisan 1990 tarihinde Lefkoşa’da doğdum. İlk öğrenimimi, 1996-2001 yılları arasında Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda yaptım. Orta öğrenimimi ise, 2001-2007 yılları arasında Yakın Doğu Koleji’nde tamamladım.

İlk ve orta öğrenimim süresince matematik dersine özel bir ilgi duymaktaydım. Bu nedenle, matematiği üniversitede öğrenim alanı olarak seçtim.

Üniversite öğrenimime 2007 yılında University of Southampton’da başladım ve 2011 yılında Matematik Bölümü’nden mezun oldum. Bunun sonrasında ise, matematik üzerine yüksek lisansımı University of London Metropolitan’da tamamlayıp, 2012 yılında KKTC’ye geri döndüm. 2012-2013 öğrenim yılında Yakın Doğu Üniversitesi’nde Orta Eğitim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi aldım.

Üniversite yıllarımda çeşitli projelerde çalıştım. Farklı ülkelerden birçok insanla bir araya gelme, onların kültürlerini belirli bir oranda da olsa tanıma fırsatım oldu. Bundan sonra ise Avrupa dışındaki ülkeleri de gezip görmek, yeni yerler keşfetmek, daha farklı kültürleri de tanımak istiyorum.

Sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunmayı kendime görev sayıyorum.

Benim için matematik sadece yüksek öğrenim gördüğüm bir alan, meslek değildir. Matematik benim hayata bakış açımı da önemli oranda etkilemektedir. Kanımca bizler, yaşamımız boyunca öğrenmeyi, bilgilenmeyi ve diğer insanlara bildiklerinizi, öğretmeyi prensip edinmeliyiz. Ben mesleğimi yaparken sürekli öğreniyor, kendimi geliştiriyor ve bildiklerimi öğrencilerime aktarmanın mutluluğunu yaşıyorum. Öğrencilerimin öğrenirken gözlerindeki ışıltıyı gördükçe kendimi mutlu hissediyorum.