Firuze Arıtman

03.09.1985  yılında köşklüçiftlik lefkoşa da dünyaya geldim. Ailemin ikinçi ve son çocuğuydum. İlkokulu iki farklı okulda okudum. İkinci sınıfa kadar şht.Ertuğrul da 3. Ve 5. Sınıfı da Şht.Ahmet Doğan da okudum. Ağabeyimin resime karşı yeteneği muğazzamdı ve benden 5 yaş büyüktü. Ortaokulu Güzel Sanatlar Ortaokulun da okuyordu ve devamlı eve ödev getirip resim,grafik gibi temel sanat işleri ile uğraşıyordu ve bu benim gözümü korkutuyordu .

Ortaokula gideceğim yıl ağabeyimin gittiği okula gitmeye karar verdim. Aradaki tek fark müzik okumak istememdi. Annemin isteği ile resim snavına da girdim. Snucların gazetede yayınlandığı gun büyük bir heycan ve merakla okurken müzik de herhangibir derece almadığım fakat resim sınavında 2. Geldiğimi okudum ve inanamadım. Bir taraftan üzülmüş bir taraftan ise sevinmiştim. Demekki kendimde farketmediğimi öğretmenlerim fark etmişti. 5 kişiden oluşan samimi bir atölyemiz vardıç Sınıfta ise 10 kişiidik. Okulumuz ve öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız ile kocaman bir aileidik. O yıllarda selimiye caminin orda olan okulumuz liseye gececeğimiz yıllarda okullar yoluna taşınmıştı.Artık büyümüş ve secim yapıp yuvadan ucma zamanı gelişti. Ortaokuldan beri yürütdüğüm bu bölümü meslek olarak secmeye karar verdim. O yıllardaki okul müdürümüzün bizi yönlendirmesi ile ÖSS sınavları ile Azerbaycan Güzel Sanatlar Üniversitesine girmeye hak kazanmıştık

Eşimile o yıllarda nişanlanmış ayni okulda o müzik ben ise ressamlık fakültesinde okumaya hak kazandım. Sanatla dolu Üniversite yılları gecirdikten sonra 2009 yılında adaya geri döndük ve 2010 yılına evlendim. Şanslı idim ki geldiğim yıldan Doğu Akdeniz Kollejinde işe başladım. 3 dönem orda calıştıktan sonra bazı sebeplerden ötürü okul kapatıldı ve başka bir okula 10 yılığına kiralandı. O dönem hamile kaldığım ve yatarak gecirmek zorunda olduğum için bir dönemmesleğimden ayrı kaldım. Doğumdan birkac ay sonra adanın en iyi Üniversitesi olan Yakın Doğu Kollejinden yana şansımı deneyip öz geçmişimi verdim ve mülakatlardan sonra görev almaya hak kazandım. Buradak bölüm ve diğir arkadaşlarım ile lise de bıraktığım o kocama aileyi tekrardan buldum.

Öğretmenlerimiz ile kendimizin hazırladığı müfredat ile ilerliyoruz. Haftanın belli günleri bu işe gönül vermiş aktivite öğrencileri ile zevkli işler cıkarıyoruz. Geri kalan zamanımızı müsamledeki bölümlerin hazırladığı sahne dekorlarını hazırlamak ile yükümlüyüz. Yardım günlerinde ise resim, küçük killerden oluşan işlerimizi satıp bağışta bulunuyoruz.