Funda Yaman Gök

Ben Yakın Doğu Koleji öğretmenlerinden Funda Y.Gök. Babam subay olduğu için o dönemlerde görevi nedeniyle bulunduğu Yüksekova’da 11 Mart 1982’de doğdum. Babamın mesleği sayesinde birçok yer gezme şansına sahip oldum. Bu sayede farklı kültürleri görme ve birçok arkadaşa sahip olma şansını yakaladım. Tabi şimdi bu şekilde düşünüyorum. Neden mi?

Çocukluk yaşlarımda farklı şehirleri gezmek, üç-dört sene bir yerde kalıp sonrasında bütün yaşanmışlıkları geride bırakıp başka yerlere taşınmak her şeye yeniden başlamak çok zordu. Düşünsenize tam arkadaş ortamınızı kuruyorsunuz, okulunuza-öğretmenlerinize alışıyorsunuz sonra tekrar yeniden başa alıyorsunuz her şeyi. Ta ki üniversiteye başlayıp yaşım daha olgunlaşınca aslında bu şehirlerin, birçok farklı insan tanımanın bana neler kazandırdıklarını anlayana dek.

Artık insanları daha iyi analiz edebiliyor, ne düşündüklerini daha iyi kavrayabiliyordum. Bu yaşanmışlıklar arkadaş ve dost seçiminde bana çok büyük katkılar sağladı. Beni ben yaptı diyebilirim.

Üniversiteye başlayana kadar tabi üniversite de dahil farklı şehirlerde eğitimlerimi tamamladım. İlkokula Kayseri’de bulunan Ahmet Paşa İlkokulunda başladım. Orta 1 ve 2. sınıfı yine Kayseri’de Sümer Ortakulunda okudum. Babamın tayininin Kıbrıs’a çıkmasıyla 1995-1997 yılları arasında orta 3’ü Şehit Hüseyin Ruso’da, lise 1’i ise Lefkoşa Türk Lisesinde okudum. Liseyi Edirne’de İlhami Ertem Lisesinde tamamlayarak üniversite hayallerime adım attım.

Lise arkadaşlıklarının daha kalıcı olduğu, yaşımın daha olgunlaştığı dönemlerde bulunduğum şehir olan Edirne’yi hiç unutamadım. Edirne için küçük Avrupa diyorlar. Gerçekten öyle güzellikte bir şehir. Fakat benim ve ailemin özellikle de benden 1,5 yaş küçük olan kardeşimin aklında hep Kıbrıs’ta kaldığımız o 2 yıl (1995-1997) vardı. Kardeşim hep Kıbrıs’ta yaşamak istediğini söylüyordu ama benim ve ailemin aklına buraya yerleşmek pek gelmemişti.

Bu arada ben 2000-2002 yılları arasında Edirne Trakya Üniversitesi Kırklareli Meslek Yüksekokulu’nda Gıda Teknikerliği Bölümünü okumaya başladım. Gerçekten güzel bir bölümdü. Gıdaların nasıl yapıldığını, içlerinde ne gibi katkıların olduğunu, yararlı-yararsız bakterilerin bulunduğunu bilmek, öğrenmek güzeldi. Gıda bölümünde okurken Köy-Tur Tavuk İşletmeciliği ve Harika Gıda Sanayinde stajımı tamamladım.
Çok güzel iki yıl geçirdikten sonra hayat beni tekrar Kıbrıs’a getirdi. Çünkü kardeşim Güvenlik Kuvvetleri’nin Astsubaylık sınavlarını kazandı. Eğitimini Balıkesir’de bulunan askeri okulda tamamladıktan sonra 2003 yılında Boğaz’da göreve başladı. Yani baba mesleğini devraldı. Tabi bizde ailece Kıbrıs’a geri geldik. Babamda 2003 yılında Güzelyurt’taki askeri birlikte görevine devam etti. Bende ikinci üniversitemi okumak için kolları sıvadım. Aklımda hep öğretmen olma hayalleri vardı. Bir şeyleri öğrenmek ve öğrendiklerinin üstüne bir şeyler ekleyerek, yenilikleri takip ederek, sürekli üreterek bunları başka bireylere aktarmak gerçekten çok müthiş bir şeydi.

Böylelikle 2003-2007 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde eğitim gördüm. Mezun olduktan hemen sonra 2007 Ağustos ayında Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programına katılarak pedegojimi tamamladım. Bu dönemde Yakın Doğu Koleji ve Bülent Ecevit Anadolu Lisesinde staj yapma şansı yakaladım.

2008-2009 Eğitim Öğretim yılında Yakın Doğu ailesine katılarak Türkçe öğretmeni olarak göreve başladım. Böylelikle en çok istediğim ve benim için çok kutsal değere sahip öğretmenlik mesleğine adım attım. 2008 yılından bu yana 6. ve 7. Sınıflara Türkçe dersi vermekteyim.

Kıbrıs benim hayatıma çok şey kattı. Benim hayatımda çok kutsal bir meslek olan öğretmenliğe burada başladım. Hayatıma yön veren mesleğimin dışında 2012 yılında hayat arkadaşımla, sevgili eşimle evlendim. 28 Aralık 2013 yılında da hayatımın en büyük anlamlarından biri olan kızımı kucağıma aldım.
Evet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Yakın Doğu ailesi benim için özelsin ve hep öyle kalacaksın…