Gamze Bensel

9 Haziran 1979’da Lefkoşa’da doğdum. Ailemin ikini çocuğuyum. Bir de benden büyük ağabeyim var. Aileme çok bağlı bir kişiyim. Ailemle birlikte Gönyeli’de yaşıyorduk. Fakat Lefkoşa’da olan anneanem bana bakıp beni büyüttüğü için Lefkoşa’daki okullarda okudum. İlkokulu Şehit Ertuğrul Okulunda okudum. İlkokul yıllarım çok güzel geçti. Bu güzel geçen yıllarda birçok spor aktivitelerinde görev aldım. Basketbol, atletizm ve voleybol severek yaptığım sporlar arasındadır. İlkokuldan mezun olduktan sonra ortaokulu Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulunda okudum. Yine aynı şekilde hocalarımın da desteği ile burada da birçok spor aktiviteleri yaptım. Ayrıca halk danslarına olan merağımdan dolayı okulun ekibinde görev almaya başladım ve halk dansları ortaokul yıllarında hayatıma girmiş oldu.

Liseyi Lefkoşa Türk Lisesinde okudum. Lise yıllarımda da yine halk dansları ve tiyatro ile ilgilendim. Bunun yanında tiyatro oynamaya da başladım. Lefkoşa Türk Belediyesinde “Deli Dumrul” oyununda oynadım.halk danslarındaki çalışmalarımı  daha da ilerletip Devlet Halk Dansları Ekibi’ne  katıldım. Halk dansları ekibi ile ülkemizi birçok ülkede (Türkiye, Belçika, Makedonya…) temsil etme şerefini yaşadım.

1996 yılında Lefkoşa Türk Lisesinden mezun olduktan sonra üniversite hayatıma başladım. Yaptığım tercih doğrultusunda Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde üniversite eğitimime başladım. Üniversite hayatım geçirdiğim en güzel yıllar arasında yer almaktadır. Üniversiteyi bitirince 2001 yılında evlendim.

Öğretmenliğimin ilk yılı Güzelyurt Kurtuluş Lisesinde geçti. Bir yıl orada öğretmenlik yaptıktan sonra Yakın Doğu Kolejinde önce halk dansları eğitmeni daha sonra ise Türk Dili Edebiyatı öğretmeni olarak göreve başladım. 8 yıldır Yakın Doğu Kolejinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yapmaktayım.

Geçen zaman içerisinde 2005 yılında büyük oğlum Ahmet Üney Bensel, 2007 yılında da Hasan Üney Bensel dünyaya geldi.Şu anda ailemle birlikte Gönyeli’de oturmaktayım.