Gözde Zalihe Emirler

1990 yılında Lefkoşa’da doğdum. Ailemin ilk çocuğu olarak dünyaya geldim. Annemin ismi Aşkın, babamın ismi Altay. 25 yıldan beridir Lefkoşa’ya bağlı Demirhan köyünde yaşamaktayım.

Erken yaşta resim, müzik ve yüzmeye karşı ilgim başladı. 6 yaşında Yakın Doğu Üniversitesi Olimpik Havuzunda yüzme kursuna başladım ve 7 yaşında sertifikamı aldım.

İlkokul eğitimimi köyümüzün komşu köyü olan Minareliköydeki ŞHT.Mehmet Eray İlkokulunda tamamladım. İlkokul yollarında müziğe karşı ilgim daha fazla yoğunlaştı. Müzik öğretmenimden piyano dersi almaya başladım. Diğer yandan okul koro ve orkestrasında org çalmaya başladım. Bu süreç gelişirken kardeşim dünyaya geldi. Buarada ben Güzel Sanatlar Ortaokulu müzik bölümüne girmek için hazırlanmaya başladım. Fakat bazı nedenlerden dolayı bu isteğim gerçekleşemedi. Bu nedenle evimize yakın olan Değirmenlik Ortaokuluna gitmeye karar  verdim.

Ortaokul yılları buyunca hem resim hem de müzile ilgilendim. Okul korosunda solist olarak görev aldım. Diğer yandan resim çizmeye devam ettim. Hem resim öğretmenimin hem de ailemin desteği ile liseye Güzel Sanatlar Lisesi’nde devam etme kararı aldım.

2004 yılı Haziran ayında Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü yetenek sınavına katıldım ve okula girmeye hak kazandım. Lise yıllarında değerli hocalarım Ruzen Atakan, Ceylan Dimililer ve Devrim T. Malyalızade sayesinde kendimi iyice geliştiirme şansı buldum. Bu süreç içinde birçok sergiye katıldım.(DAÜ resim sergisi,Dün ve Bugün Sergisi, Mum Işığında Çizgiler…)

Lise yıllarının sonlarına doğru üniversite hazırlıklarına başladım. ÖSS sınavında iyi bir puan almama rağmen yurtdışına gitmek istemedim. Kendi ülkemde kalmayı tercih ettim. 2008 yılında Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinden mezun oldum. Aynı yıl içinde Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi yetenek sınavına katıldım ve fakülteye girmeye hak kazandım. Güzel Sanatlar Lisesi mezunu olmanın da verdiği avantajla kısa zamanda derslere adapte oldum ve kendi tarzımı buldum.

Fakültemiz Hacettepe Üniversitesi ve Aksaray Üniversitesi işbirliğiyle öğrencilerine birçok avantaj sundu. Bu sayede yurt dışındaki sanatçıları daha yakından tanıma şansımız oldu.

Yurtiçi ve yurt dışında birçok çalıştay ve sergiye katıldım.Diğer yandan BRT Gençlik Korosu’nda sevgili hocalarım Serda Tüzel ve Soyhan Bilgeer ile müzik çalışmalarına devam ettim.

2012 yılında Feridun Işıman atölyesinde stajımı tamamladıktan sonra Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü’nden bölüm 3. sü olarak mezun oldum.

2012 sonlarına doğru Atatürk Öğretmen Akademisi pedadagojik formasyon eğitimine başladım. Aynı dönemde özel bir şirkette sekreter olarak çalışmaya başladım. 1 yıllık bir eğitimden sonra başarı ile sertifikamı alıp mezun oldum.

2014 yılı benim için farklı bir yıl oldu.CV bıraktığım kurumlardan geri dönüş almaya başladım. Kısa süre sonra evlendim…

Ardından aynı yıl içinde eğitim yılı başlarında Yakın Doğu Koleji’nden çağrıldım. 2014 yılı Eylül ayından itibaren Yakın Doğu Koleji’nde resim öğretmeni olarak görev yapmaktayım.

Okulumuz resim bölümü öğretmenleri ile çocuklarımızı resim yarışmalarına katılmaları için teşvik ediyoruz. Bu sayede birçok yarışmadan ödüller kazandık. YDK resim zümresi olarak yıl sonu müsameresinde oynanacak tiyatrolara destek amacıyla arka dekorlar hazırlıyoruz. Okulumuzun düzenlediği yardım günlerine katkı sağlamak için küçük seramik objeler ve resimler satıp bağışta bulunuyoruz.

Resim bölümü öğretmenleri ve tüm YDK öğretmenleri olarak her zaman birbirimizle yardımlaşıyor ve dayanışma içinde ilerliyoruz.

İyi ki böyle güzel bir aileye katılma şansı yakaladım.