Gülin Lopez

Üç çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olarak Limasol’da dünyaya geldim. İlkokula Limasol’da 23 Nisan İlkokulunda başladım ancak ailem 1974 yılında kuzeye göç etmek zorunda kalınca ilkokulu Lefkoşa’da Şehit Tuncer İlkokulunda tamamladım.

Liseyi 20 Temmuz Lisesinde bitirdim. Yabancı dillere olan ilgi ve merakım o yıllara dayanır. Bunda en başta birden fazla dil bilen ailemin ve beni bu yönde teşvik eden Fransızca öğretmenimin katkısı büyük olmuştur.

Babamın evimizdeki zengin kütüphanesinde bulunan Fransızca kitaplarını bana okuyup tercüme etmesi bana yeni ufuklar açmış ve onun bir hariciyeci olması nedeniyle yaptığı yolculuklarla ilgili benimle olan paylaşımları bende Fransa ve Fransızcayı keşfetme merak ve heyecanını uyandırmıştır.

Üniversiteyi Fransa’da okuma hedefini Fransızca’ya başladığım daha ilk yıl ortaokul sıralarında koymuştum. Bu hedefi gerçekleştirebilmek için büyük bir kararlılıkla çok çalıştım ve gerçekleştirebildiğim için kendimi hep çok şanslı hissettim. Lise son sınıfta önüme çıkan çok güzel bir fırsatı hayalimi gerçekleştirmek için  değerlendirerek Fransa Hükümeti’nin düzenlediği Yükseköğrenim burs sınavına girdim ve başarılı oldum.Bu sayede yüksek öğrenimimi Fransa’nın Grenoble şehrinde tamamladım. Grenoble 3 Üniversitesi Modern Diller ve Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünü 1986 yılında bitirdim.Daha sonra Fransa’da evlendim ve eşimin işi nedeniyle Güney Amerika’ya yerleştim.

Güney Amerika’da bulunan Kolombiya’nın Cali kentinde 1988 yılına kadar dünyaca saygın ve tüm dünyaya yayılmış bir dil kurumu olan “Alliance Française” ’de Fransızca öğretmenliği görevini sürdürdüm. Farklı bir kıtada ve ülkeme oldukça uzak bir ülkede yaşadığım bu ilk iş deneyimi benim için eşsiz değerdedir. Bu sayede farklı kültürlerden değişik insanlar tanıma imkanı bularak onlara yeni bir dil öğretmenin heyecan ve mutluluğunu yaşayarak çok güzel bir tecrübe elde etmiş oldum.

Kıbrıs’a döndükten sonra Gazi Mağusa Türk Maarif Kolejinde sözleşmeli öğretmen olarak çalıştım. 1990-1994 yılları arasında Dışişleri ve Savunma Bakanlığında sözleşmeli personel olarak görev yaptım. Aynı zamanda Kıbrıs Türk Fransız Kültür Derneğinde değişik seviyelerde Fransızca dersler verdim.Dernek bünyesinde oluşturulan  “Comité Linguistique” çalışmalarına katkı koydum ve iki yıl boyunca derneğin yönetim kurulunda aktif görev üstlenerek Genel Sekreterlik görevini yürüttüm.

1997 yılında Yakın Doğu Kolejinde Fransızca öğretmeni olarak göreve başladım. Kolejdeki görevimi halen Fransızca öğretmeni ve Bölüm Başkanı olarak sürdürmekteyim.

İlgi alanlarım arasında el sanatları ve bahçemle ilgilenmek, yeni yer ve kültürler keşfetmeye yönelik yolculuklar yapmak bulunmaktadır.Fransızca’nın yanısıra, iyi derecede İngilizce ve İspanyolca bilmekteyim. Evli ve bir kız çocuk annesiyim.Bu günlere gelmemde herşeyimi borçlu olduğum anne ve babam olduğu kadar kariyerimde büyük payı olan ve beni herzaman destekleyerek ilgi ve sevgisini esirgemeyen,sabır ve büyük bir anlayışla herzaman arkamda duran eşim ve biricik kızımın da çok büyük rolleri vardır.

Kızımın İngilteredeki üniversite mezuniyet töreninden.

Yakın Doğu Kolejine başladığım günden bu yana kolejin büyümesi ve gelişimine tanıklık etmekten dolayı mutlu ve gururluyum. Burada farklı ve herzaman hatırlayacağım çok güzel tecrübeler yaşadım. Kolejde yaşadığım unutulmaz anlardan bir tanesi yıllar sonra lisede beni okutan hocalarımla burada tekrar karşılaşmam oldu. Bu kez onların öğrencisi değil, meslektaşlarıydım! Bana bu okulda da bir anne şefkati ile yaklaşarak yol göstermiş ve tecrübelerinden yararlanma şansını sunmuşlardır. Hepsini hürmetle ve özlemle hatırlarım.

Şimdi yıllar sonra benim de bu okulda okuttuğum öğrencilerimi genç birer öğretmen ve meslektaşlarım olarak karşımda görmek, hatta bazılarının Fransızca öğretmeni olarak görev yaptıklarını bilmek benim için ayrı bir mutluluk ve kıvanç kaynağı teşkil etmektedir.Tüm mesleklerin anası niteliğindeki öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal ve anlamlı olduğunu yaşayarak ben de görmekteyim.

Farklı heyecanlar, mutluluklar ve tecrübeler yaşamama olanak sağlayan Yakın Doğu Koleji ailesinin bir ferdi olduğum için şanslı, mutlu ve gururluyum.