Gülşah Yarman

25 Mart 1984 tarihinde Bolu’da doğdum. 4 yıl Bolu’da yaşadıktan sonra ailemle birlikte Ankara’ya yerleştik. İlkokula Ankara’da Mehmet Akif İlkokulu’ nda başladım. İlkokuldan sonra yapılan Anadolu Liseleri Sınavları’ nı kazanarak ortaokul ve lise eğitimine Ankara Atatürk Lisesi’nde İngilizce ağırlıklı olarak devam ettim.

Ortaokul ve lise dönemim boyunca aktif bir öğrenci oldum. Lise voleybol takımında oynadım. Kompozisyon yarışmalarına ve münazara çalışmalarına katıldım.

2003 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümünü kazandım. Üniversitede 3. sınıftan sonra  Moleküler Biyoloji ve Genetik alanına yönlendim. 2007 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı’ nda staj yaptım ve Ankara Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mustafa Akçelik’in yürüttüğü projelerde gönüllü olarak çalıştım.

Bu esnada yüksek lisans eğitimi için gerekli olan ingilizce sınavları  için Karacan Prestige English Dil Kursu’na ve ayrıca Tömer Diksiyon ve Hitabet Kursu’na katıldım. Temel anlamda gerekli olan bilgisayar programları Microsoft Windows 95/98/XP/Vista ve Microsoft Office  programları ile ilgili olarak eğitim aldım.

2008 yılında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı’na kayıt olarak başladığım yüksek lisans eğitimimi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı’nda sürdürdüm. Bu dönemden sonra oldukça aktif  bir eğitim süreci ile devam ettim. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı’nda yürüttüğüm yüksek lisans eğitimim süresince moleküler biyoloji ve genetik laboratuvarında yapılan çalışmalara ve projelere dahil oldum. Moleküler biyoloji ve genetik laboratuvarında kullanılan tekniklerle ilgili olarak eğitim aldım.

Tıbbi Biyoloji ve Genetik Derneği’ ne üye oldum.

Aşağıda belirtilen kongre ve seminerlere katıldım:

2009  2. Ankara Tıp Biyokimya Günü

2009   Horizons in Moleculer Biology and Genetics Symposium II

2010   3. Ankara Tıp Biyokimya Günü

2010   V. Kök Hücre Sempozyumu

I.Tüba Kök Hücre Kursu

Aşağıda belirtilen seminerleri ve literature sunumlarını hazırladım:

2009    NPM1 Gen Mutasyonları & Akut Miyeloid Lösemi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı

2009   Akut Miyeloid Lösemi (AML) Hastalarında Nükleofosmin Gen Mutasyon   Statüleri

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Anabilim Dalı

2010  Akut Miyeloid Lösemide Moleküler Genetik ve Prognoz

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı

2009  Detection of the nucleophosmin gene mutations in acute myelogenous leukemia   through RT-PCR and polyacrylamide gel electrophoresis.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı

2010  Nucleophosmin mutation in Southeast Asian acute myeloid leukemia: eight novel variants, FLT3 coexistence and prognostic impact of NPM1/FLT3 mutations

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı

2010 Prognostic value of FLT3 mutations among different cytogenetic subgroups in acute     myeloid leukemia

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı

2011 yılında “Akut Miyeloid Lösemi (AML) Hastalarında Görülen NPM1 Gen Mutasyonunun Türk Populasyonunda Taranması” konulu tez çalışmamı tamamlayarak yüksek lisans eğitimimi bitirdim.

Yüksek lisans boyunca yer aldığım akademik yayınlar aşağıdaki gibidir:

• Peripheral blood mononuclear cell microchimerism in Turkish female patients with systemic sclerosis.Sahin A, Ozkan T, Türkçapar N, Küçükşahin O, Köksoy EB,     Ozturk G, Erten S, Sunguroğlu A, Turgay M, Kınıklı G. Mod Rheumatol. 2013 Mar 14.
  • Ozturk G.; Altinok B.;Ozkan T. Yukselen, I; Ilgaz, S; Karadag, A ; Ozsoy, N; Sunguroglu, A. Detection of NPM1 gene mutations in AML patients in Turkish population. 36th FEBS Congress of the Biochemistry for Tomorrows Medicine Location: Torino, ITALY Date: JUN 25-30, 2011
  • Ozkan T, Karabay ZA, Koç A, Karadag A, Aydos S, Çalıskan E, Öztürk G, Ilgaz SN, Yükselen I, Sunguroglu A. Wheatgrass extract increases proliferation of RAW 264.7 macrophages induced by hydrogen peroxide (H2O2) or lipopolysaccharide (LPS) International Congress and Annual Meeting of the Society for Medicinal Plant and Natural Product Research, Geneva(CICG) 16-20 August 2009.

Yüksek lisans eğitimimi tamamladıktan sonra eşim Yarkın Yarman’la evlendim ve Kıbrıs’ a yerleştim. Başvuru sürecinde yaşadığım birtakım olumsuzluklar nedeniyle YDÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı’nda başlamayı planladığım doktora eğitiminden vazgeçtim. Kısa bir süre Kamiloğlu Hastanesi Tıb-Lab Tıbbi Tahlil Laboratuvarı’nda çalıştım.

2011 yılında Atatürk Öğretmen Akademisi’nde Pedagojik Formasyon Eğitimi’ne başladım. Pedagojik Formasyon Eğitimi’ni 2012 yılında  tamamladım.

2012 yılında Yakın Doğu Koleji ÖSS Bölümü’nde  Biyoloji öğretmeni olarak göreve başladım ve görevimi şu an hala sürdürmekteyim.