Gülten S. Göker

10 Eylül 1975’te Güzelyurt Bölgesinin Yeşilyurt kasabasında doğdum. Annem ev hanımı, babam ise memurdu. Babamın tarıma olan ilgisinden dolayı erken yaşta emekli olup narenciye bahçelemizde uğraşmaya başladı. Çocukken babamdan ağaçlarla ilgili hikayeler dinlemeyi çok severdim. Bugün de bahçemde çeşitli meyve türleri özellikle de tropikal meyveler yetiştirme merağım sanırım bu sebeptendir. Babam ‘ Her ağaç bir çocuk gibidir. Öncelikle ilgi, sevgi ve bakım ister.’ derdi ve ben de o çocuk halimle ağaçlarla arkadaş olup onlarla konuşmaya çalışırdım. Babam ağaçların beni çok sevdiği için bize bu kadar güzel meyveler verdiğini söylerdi ve ben de çok mutlu olurdum. Zaman farkı işte! O yıllarda bir ağacın meyve vermesi bile bizi mutlu etmeye yeterdi.

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimimi Güzelyurt’ta tamamladım. İlkokul yıllarında başarılı ve aktif bir öğrenciydim. Bu özelliğim ortaokul ve lise yıllarında da devam etti. Orta okulda hayatıma sporu dahil ederek voleybol oynamaya başladım. Okul takımında yer aldım. Lise yıllarında da oynamaya devam ettim. İdealim, İngilizce öğretmeni olmaktı. Öğretmenlik mesleğine taa çocukluk yıllarımda büyük bir hayranlık duyardım. Özellikle de İngilizce branşını seçmeme, ilk olarak İngilizce öğretmenim Sn Emel Trahonlu’ya duyduğum hayranlıkla sebep oldu ve ardından da Sn Berna Yılmazoğlu Özdoğa ve Sn Doğan Bağkur’la artmasıyla bu mesleği yapmayı kendime hedef edindim ve 1993 yılında Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandım. Böylelikle doğup büyüdüğüm Güzelyurt’tan ayrılıp Ankara’da yeni bir serüvene başlama vakti gelmişti.

Ankara’da dolu dolu geçen dört yılın sonunda daha donanımlı, daha bilgili ve olgun bir birey olarak 1997 yılında mezun olup Kıbrıs’a döndüm. Üniversite yılları sanırım insanın hayatında en güzel anılarını biriktirdiği ve en güzel tecrübelerini yaşadığı zamandır. Ben de bu süre zarfında, kendimi gerek bilgi gerekse kültür açısından geliştirmek için çaba sarf ettim.

Hayatımdaki ilk ciddi ve zorlu hedefi başarıyla tamamladıktan sonra Kıbrıs’a geri dönerek 1997 yılında Girne Amerikan Koleji’nde İngilizce öğretmeni olarak bir yıl çalıştım ardından 1998’de Türkiye’ye geri döndüm ve beş yıl boyunca Alanya’daki Özel Hamdullah Emin Paşa ( ÖHEP) Koleji’nde görev yaptım. Alanya’da çalıştığım zaman zarfında, ordaki eğitim sisteminde ve çalışma ortamında yeni tecrübeler kazanırken bu meslekte bir şeyler öğretirken her zaman öğrenilecek bir şeylerin daha olduğunu gördüm.

2002 yılında tatil amaçlı gittiğim İngiltere’de Junior Chamber International (JCI) (Genç Liderler ve Girişimciler) Derneği’ne üye oldum ve bir süreliğine İngiltere’de kalarak bir çok eğitim programlarına katıldım. Kendimi geliştirmeyi ve mesleğimde öğrencilerime pozitif değişimi gerçekleştirmelerine katkıda bulunmayı hedefledim. Öğretmenlik yapmak sadece teorik bilgileri aktarmak değildir. Öğretmenlik demek vizyon kazandırıp, farkındalık yaratmaktır. Bu düşünce ile bir çok seminer ve eğitim programlarına katıldım. Bende en çok iz bırakan ‘You are more than you think you are’ konulu eğitim programıydı ve hala bugün orada öğrendiklerimle öğrencilerime bu bilinç ve felsefe ile kendilerini yeniden keşfetmelerine katkıda bulunmaya çalışıyorum.

2004 yılında tekrardan Kıbrıs’a döndüm ve 2005 yılında hala görev yapmakta olduğum Yakın Doğu Koleji’ nde İngilizce öğretmeni olarak çalışmaya başladım. 2006 yılında eşim Umar Göker’le evlendim ve 2008 yılında kızımız Toya’nın dünyaya gelmesiyle hayat daha da bir anlam kazanıp güzelleşmişti.

Boş zamanlarımda tiyatroya ve sinemaya gitmeyi, seyahat etmeyi, yemek yapmayı ve ailemle kaliteli vakit geçirmeyi çok seviyorum. Hayatın şifresi aslında bizlerde gizli. Ne seviyorsak onu yapalım ve sık sık yapalım.