Halil Selçuk

26 Nisan 1977 yılında, Abdi Çavuş Mahallesinde bulunan sigara fabrikasından bozma eski hastanede dünyaya geldim. Annem Baf’ın Aydoğan (Stavrogonno)  köyünden göçmen olan Fatma, babam 1974 Barış Harekatı’ında gazi olma şerefini yaşayan aslen Aksaraylı Zeynel Selçuk. İlköğrenimime  1983 yılında çocukluğumun geçtiği Minareliköy’deki Şehit Mehmet Eray İlkokulunda başladım.  Benim ilk öğretmenim olan  Aykan Dağlı hocamı rahmetle ve sevgiyle her zaman anıyorum. Ortaokulu 1991yılında yine bölgemde bulunan ve şimdi lise olan Değirmenlik Ortaokulunda bitirdim. Ortaokuldaki en büyük kazancım şimdi meslek olarak seçtiğim Tarih Öğretmenliğini bana sevdiren sevgili Güven Uludağ hocam oldu.   Bugün Sosyal Bilimler alanını seçmeme rağmen, ilgisi olmasa da  lise öğrenimini Haydarpaşa Ticaret Lisesi’nde 1994 yılında tamamladım.

1994 yılında girdiğim üniversite sınavında, lisede okuduğum muhasebe bölümüne rağmen Tarih bölümünü tercih ettim. İlk tercihlerim arasında olan dönemin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın adını taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi Tarih Bölümünü kazandım. Üniversite öğrenimim devam ederken çalışma hayatına da atıldım. Dersler bittikten sonra çeşitli kafelerde ve otellerde kasiyer ve müzisyen olarak çalışarak ailemin yükünü bir nebze olsun hafifletmeye çalıştım. Ama en büyük kazancım  üniversite yıllarımda hayatımı birleştirdiğim eşimle tanışmam oldu. 1998 yılında Isparta Lisesi’nde zorunlu stajımı tamamladıktan sonra mezun oldum. Askerlik görevini tamamlayınca 2001-2002 yıllarında Girne Anafartalar Lisesi ve Lapta Yavuzlar Lisesi’nde Tarih öğretmeni olarak meslek hayatıma ilk adımımı attım. 2002 Ekim ayında halen daha mensubu olmaktan gurur duyduğum ve görevimi sürdürdüğüm Yakın Doğu Koleji’ne başladım. 2002 yılının hediyesi ise ilk oğlumun doğumuydu. 2006 yılında Ortaokul binasında yardımcı koordinatörlük görevine getirildim. Yine bu yıl içinde  Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığının düzenlediği bilgi yarışmasına hazırladığım öğrencilerimin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti birinciliğini elde etmeleri bana büyük bir gurur yaşatır. Onları da her zaman sevgiyle anıyorum. Bunun dışında okuttuğum birçok öğrencimin yurtiçi ve yurtdışındaki okulları kazanmaları ve elde ettiği başarıları bu meslekte aldığım en büyük haz olmuştur.

İkinci kez baba olma mutluluğunu yaşadığım 2008 yılında, öğrencileri YGS, LYS ve Yakın Doğu Üniversitesi başta olmak üzere diğer üniversitelere de hazırlayan ÖSS binasında yardımcı koordinatör,  2010 yılında aynı binada koordinatör olarak idari görevlerde bulundum. 2013 yılında Tarih Bölüm Başkanlığına, 2014 yılında da Sosyal Bilimler Bölüm Başkanlığına atandım.

Yakın Doğu Koleji’nde yürüttüğüm görevler dışında da çeşitli kamu ve özel kuruluşların bünyesinde sosyal ve kültürel faaliyetlere devam ediyorum.

2009 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığının bünyesinde başlatılan Yeni Kıbrıs Türk Tarihi Kitaplarının 9. ve 10. Sınıf komisyonunda, yazı ve araştırma kurulunda kitap yazarı olarak görev yaptım.

2014 yılından beri, DAÜ ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yapılan Temel Eğitim Program Geliştirme Projesi (TEPGP) çalışmaları kapsamında yazılacak 6. 7. ve  8. Sınıf Kıbrıs Tarihi kitaplarının program geliştirme ve Kitap yazma aşamasında görev yapmaya devam ediyorum.

1990 yılından bu yana  Değirmenlik Belediyesi Kültür Şubesi bünyesinde Kıbrıs Türk Halk Dansları Topluluğunda müzisyen olarak görev yapıyorum. Çeşitli dönemlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devlet Halk Dansları, FOGEM, AKSAD, Gençlik Dairesi, GÜSAD, Çağdaş Halk Dansları Derneği gibi özel ve tüzel kurumların bünyesinde, yurtiçi ve yurtdışında birçok festivalde ve tanıtım organizasyonlarına katılarak ülkemi temsil ettim.

2005 yılından beri bugün Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı bünyesinde bulunan Devlet Türk Müziği Topluluğunda Kanun İcracısı olarak görev yapıyorum. Bununla birlikte Türk Müziği alanında faaliyet gösteren dernek ve okulların projelerine de katkıda bulunmaktayım.

2014 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi A.B.D yetenek sınavını kazanarak öğrenim hayatıma yeni bir sayfa daha açtım. Bunu yapmamdaki sebep, yıllar önce, tarihi sevmeleri için çabaladığım bir sınıfta rap müzik formatında tarih dersi yaparak olumlu sonuçlar almam oldu. ‘‘Tarih Eğitiminde Müziğin Kullanılması’’ teziyle bu yöntemi daha da geliştirmek hedefindeyim.

Esas mesleğimin yanında çocukluktan beridir sürdürdüğüm en büyük tutkum müzik oldu. İlkokulda org çalarak başladığım bu tutkuma ortaokulda bağlama, lisede ud, cümbüş ve gitar ile devam ettim. En sonunda çalarken büyük keyif aldığım Kanun sazıyla tanıştım ve bu ensturmanı icra etmeye devam ediyorum. 2014 yılında başladığım Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Eğitimi A.B.D bölümünde değerli hocam Atakan Sarı’dan piyano ve armoni dersleri aldım.

Gelecekte okutacağım öğrencilerime daha faydalı olabilmek için ‘‘Öğrenmenin yaşı yoktur’’ şiarıyla öğrenmeye devam ediyorum.