Hasan Akmansoy

27 Eylül 1986 tarihinde Lefkoşa’da doğdum. İlkokulu Şehit Ertuğrul İlkokulunda,  ortaokulu  Atleks Sanverler Ortaokulunda ,liseyi  Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü ve üniversiteyi  ise Yakın Doğu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunda tamamladım ve tam 4 yıldır Yakın Doğu Kolejinde Beden Eğitimi öğretmeni olarak görev yapmaktayım.Babamın sayesinde kazandığım  spor merağımdan  dolayı sporla iç içe olmak için bu bölümü okumak istedim.Babamın sporcu oluşu bana sporu sevdirmek için bir nedendi aslında.O zamanlar birlikte oynadığı ve hocalığını yaptığı ağabeylerimin söylediklerine göre çok disiplinli ve başarılı bir sporcu olduğunu söylerlerdi ve bunları duymak benim için gurur vericiydi. Ben de küçük yaşlarda babamı örnek alarak sporun içinde olmak ve onun gibi sporda başarılı olmak isterdim. Küçük  yaşlarda çeşitli takımların altyapısında futbol oynadım. Ortaokul döneminde bir arkadaşımın tavsiyesi ile “Masa Tenisi”  oynamaya karar verdim.Kısa sürede Masa Tenisinde başarılı olmaya başladım.Turnuvalarda dereceye girerek milli takıma girmeye hak kazandım.Birçok kez milli takım sporcusu olarak yurtdışına çıktım. Aşağıdaki fotoğraf 2004 yılındaki ilk Milli Takım deneyimimdi.

Geçen süre içinde antrenörlük sınavları neticesinde   1.kademe antrenörlük belgesini almaya hak kazandım.Bu dönemden sonra artık sporculuktan biraz uzak dursam da sadece sporcu yetiştirmek için yıllarca federasyonda alt yapı çalıştırarak çeşitli kulüplerde antrenörlük yaptım.Antrenörlüğünü yaptığım dönemdeki  sporculardan ve çalıştırdığım kulüplerdeki başarımdan dolayı Milli Takım antrenörlüğüne yükseldim. Yurt dışında antrenör olarak birçok başarılarım olmuştur.  Bu başarılar sonucunda kendimi  ıspatladığımı herkes tarafından sevilen ve saygı duyulan bir kişi oldum.  Bu da benim için her şeyden çok önemliydi. İlk antrenörlük deneyimimi  Çanakkale’de olan uluslararası bir turnuvada gerçekleştirdim. Orada çok başarılı bir turnuva geçirdik ve uluslararası turnuvada erkekler takım olarak ikincilik bayanlarda ise üçüncülük elde ettik. Bu benim için büyük bir deneyimdi ve uzun zamandan sonra alınan çok büyük ve önemli bir başarıydı.

Şimdi  ise  size antrenörlük anılarımdan bir tanesini  anlatacağım.  Beni bu spora başlatan ve bu sporu sevdiren kişiyle yurt dışı temaslarımızda rakip olmamız benim için unutulmaz anlardan biriydi. Beni uzun zamandan sonra karşısında antrenör olarak görmesi  herhalde beklemediği bir şeydi.  Beni görünce şaşıran ve ‘Hasan hocam seni buralarda görmek çok güzel ’ artık bir rakibimiz daha var demesi beni açıkcası heycanlandırdı o an benim için unutulmaz bir andı. Sonuçta seni bu spora başlatan ve yetiştiren kişi artık rakibimdi.Tabii  sonucu malum.  Biz ne kadar  genç ve hırslı olsak da  o  tecrübesi  ile  maçı almayı bildi. Şimdi Yakın Doğu Kolejinde Masa Tenisi dersleri vermekteyim ve amacım 16 senelik tecrübem ile bu sporu herkese sevdirmek ve ileride başarılı sporcular  yetiştirmektir.

Biraz da kendimden bahsetmek gerekirse boş zamanlarımda tabii  ki spor yapmayı çok severim. ( Halı saha maçları, yüzme , doğa yürüyüşü , balık tutmak … ) Hemen her hafta kendime vakit ayırıp balığa giderim.

Amatör bir balıkçı için iyi balık tutuğum söylenebilir. Amaç aslında balık tutmaktan çok  o haftanın yorgunluğunu ve  stresini atmaktır. Yani bana göre deniz kenarında olmak beni rahatlatır.  Her şeyden ve   herkesten uzak birkaç saat kendinizle kalıp zihinsel olarak dinlebilirsiniz.

Son olarak sporun hayatımızda sağlığımızda önemli bir rol oynadığını ve spor yapan kişi yaptığı spor dalında kendine bir hedef koyması ,  o hedefe ulaşmak için bıkmadan usanmadan çalışması ve  bunun yanında eğitimini aksatmadan her öğrencinin bir spor faaliyeti yapması taraftarıyım. Eğitim tabii ki önemli ama çocuğumuzun fiziksel ve zihinsel gelişimi için o bireyin spor yapması da gerekir. Günümüzde  teknolojinin gelişmesiyle hareketsiz yaşam  çocuklarımızı çok kötü etkilemektedir. Bunların zararını ileriki yaşlarda görmekteyiz. O yüzden aileler çocuklarını spora yönlendirmeleri  ve çocukların gerek fiziksel gerekse sosyal gelişimleri için onları spora teşvik etmeliyiz.