Hidayet Demirpençe

2 Eylül 1981 yılında Lefkoşa’da doğdum. Annemin adı Belgin, babamın adı Kadir’dir.

İlkokul okulu çocukluğumun geçtiği yer olan Haspolat İlkokulun’da, ortaokulu Şehit Hüseyin Ruso Orta okulunda, liseyi ise Lefkoşa Türk Lisesinde okudum.

Çocukluğumdan beri el becerisi olan ilgimden , yeniliklere olan merakımdan dolayı, üniversite eğitimimi Ankara’da, Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi’nde tamamlayarak çok sevdiğim ülkeme geri döndüm.

2003 yılında İskele’de İskele Lisesinde ve Erenköy lisesinde geçici öğretmen olarak görev yaptım.

2005 yılında eşim Mustafa ile evlendim. Biri kız, biri erkek Belgin ve Erbay adında üç yaşında ikizlerimiz vardır.

2005 yılında Yakın Doğu Kolejine baş vurdum. On yıldır Yakın Doğu Kolejinde El İşi öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Çok severek yaptığım, öğretmenlik mesleğimde, öğrencilerime yaratıcılık, el becerisi farkındalık dışında sevgi ve saygıyı öğretmeye çalışıyorum.

2007 yılından beridir Yakın Doğu Koleji ortaokul binasında Banka Sorumlusu Öğretmeni, görevini yapmaktayım.

Resim – El İşi bölümleri olarak her yıl, sene sonu çocuklarımızın yıl boyunca yapmış oldukları yaratıcılıklarının ve emeklerinin ürünü olan, el işlerini yıl sonu sergisi düzenleyerek tüm öğrenilerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza sunmaktayız.

Kitap okumayı, spor yapmayı, gezmeyi, yürüyüş yapmayı güzel dostlarımla ve ailemle zaman geçirmeyi çok seviyorum.