İlknur kalabalık

26 Mayıs 1973 yılında İstanbul’da doğdum. İlk öğrenimimi 1979-1984 yılları arasında Sait Çiftçi İlkokulu’nda bitirdim. İlkokuldan sonra kolej sınavlarını kazanıp Saint Benoit Koleji’ne girdim. 1984-1992 yılları arasında bu lisede öğrenim gördüm. Fransızca eğitim veren bu lisede tam 8 senem geçti. Çünkü o zamanki eğitim sisteminde ortaokula başlamadan önce iki sene dil hazırlık sınıfı okunuyordu. Baraj sınavını geçmeden de ortaokula başlayamıyordun. Hazırlık sınıfında rahibe öğretmenlerim bile oldu. Gerçekten çok zorlu ve yoğun bir ortaöğretim dönemi geçerdim. Liseyi dereceyle tamamladım ve 1992’de Yıldız Teknik Üniversitesi Fransızca Mütercim Tercümanlık bölümünü kazandım. Yabancı dillere karşı hep bir ilgim ve yeteneğim olmuştur. Ben de bu özelliğimi değerlendirmek  istedim ve bu şekilde de hayatım Fransızca ve ingilizce dillerine odaklanmış oldu. Üniversite yıllarında da başarılı bir öğrenciydim. Mütercim Tercümanlık bölümü insana birçok farklı alanda çeviri yapabilme olanağı tanıyor. Hukuk, Tıp, Makine Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği gibi çeşitli alanlarda çok değerli hocalardan dersler aldık. 1996’da üniversiteyi de dereceyle bitirdim. Aklımın bir köşesinde ileride öğretmenlik  de yapabilirim düşüncesi olduğu için üniversiteyi tamamlar tamamlamaz yine Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bir yıl boyunca Pedagoji eğitimi aldım. Her zaman çocukları ve birilerine birşeyler öğretmeyi çok sevmişimdir. Şimdi geriye baktığımda iyi ki böyle bir karar almışım. Pedagojik Formasyonu tamamladıktan sonra birkaç ay dinlenmeye karar verdim. Çünkü o dönem tam olarak nerede ve hangi sektörde çalışmak istediğime karar veremiyordum. 1997 yılının sonuna doğru bir tekstil şirketinden İthalat-İhracat sorumluluğu teklifi aldım. Aslında bu konuda hiçbir bilgim yoktu. Kabul ederken çok tereddüt ettim. Ama o zaman şirket sorumlusu bu görevi yapabileceğime kesinlikle inandığını ve denemekle hiçbir şey kaybetmeyeceğimi söyledi. Böylece 1997-1999 yılları arasında Alba Şti. A.Ş.’de İthalat-İhracat sorumlulusu olarak çalıştım. Ama ikinci yılın sonunda bu işin bana göre olmadığına karar verdim ve işten ayrıldım. Hep aklımda yazılı alanda çeviri yapmak vardı. Birçok çeviri bürosuna özgeçmişi gönderdim. Aklıma yatan çeviri bürolarıyla anlaştım. 2000-2003 yılları arasında çeşitli çeviri firmaları için yazılı ve sözlü çeviriler gerçekleştirdim.

Bu arada özel hayatımla ilgili olarak da 2000 yılında evlendim. 2002 yılında ilk oğlum oldu. Ama ne yazık ki çok ağır bir beyin rahatsızlığıyla doğdu. Bu yüzden de iş hayatıyla ilgili herşeyi bıraktım. 2003 yılında eşimin işi dolayısıyla Kuzey Kıbrıs’a taşındık ve ikinci  oğlumu burada doğurdum. Hayatımın bu dönemini tamamen rahatsız olan ilk oğluma adadım. 2008 yılında ise üçüncü bir oğlum oldu.

Çalışma hayatını tamamen bıraktığımı düşünürken 2009 yılının mayıs ayında Yakındoğu Koleji’ne iş başvurusunda bulundum ve kabul edildim. O senenin eylül ayında Fransızca öğretmeni olarak görevime başladım. Ne yazık ki aynı yılın kasım ayında rahatsız olan oğlumu kaybettim.

2009 yılından beri Yakın Doğu Koleji’nde Fransızca öğretmenliği yapmaktayım. 2010 yılında Fransız Kültür Derneği’nin K.K.T.C. genelinde açtığı Frankofoni yarışmasında ortaokul grubuyla birincilik kazandım. Dış sınavlara öğrenci hazırladım. Ortaokul müsameresinde oyunlar sergiledim.

Müzik dinlemeyi ve kitap okumayı çok severim. Sinema için mutlaka zaman ayırmaya çalışırım. Ailem benim vazgeçilmezimdir. Onlar hayatta sahip olduğum en değerli varlıklar. Çok pozitif bir insanımdır ve hayata ve insanlara nasıl bakıyorsan o biçimde karşılık alacağına yürekten inanırım. Hayatta şanslı veya şanssız insan olduğuna kesinlikle inanmam. Gerçekten şansınızı siz yaratırsınız… Bundan emin olabilirsiniz!