İmge Saracoğlu Kırpala

6 Ekim 1979 yılında Lefkoşa’da doğdum. İlkokulu Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda, Ortaokulu Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda ve Liseyi  Lefkoşa Türk Lisesi’nde okudum. Ortaokul eğitim dönemimde matematik öğretmeni olan değerli komşumuz Nermin teyzemin sayesinde matematiği çok sevdim ve şimdiki mesleğimi seçmemin en büyük sebebi matematiğe olan sevgim oldu.

KKTC’de Yakın Doğu Üniversitesi kurulduktan sonra, lisede eğitim gördüğüm dönemde ÖSS sınavına katılmamaya ve  YDÜ’de okumaya karar verdim. 1996 yılında Yakın Doğu Üniveristesi Bilgisayar Enformatik Bölümü’nde tam burs kazanarak lisans eğitimime başladım. Aynı anda YDÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde Pedagoji eğitimine de katıldım.

2000 yılında mezun olduktan sonra yine Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde asistan olarak göreve başladım. Bu görevim süresince Bilgi İşlem Merkezi’nde görev almamın yanı sıra bazı derslerin bilgisayar laboratuvarındaki uygulamalı derslerini de verdim. Bilgi İşlemde web sayfasının güncellenmesi, Öğrenci Kayıt Programlarının backuplarının alınması ve bunun gibi çeşitli görevlerde bulundum. Asistanlık görevimi sürdürürken diğer yandan da Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde alttan dersleri tamamlayıp yüksek lisans eğitimime başladım. Yüksek lisans eğitimimde uzaktan eğitim konusunda çalışmalar yaptım. Tezimde bir öğrencinin kendi evinde otururken, okul laboratuvarındaki bir deney setine bağlanarak, veriler girip sonuçlarını webcam sayesinde anında görmesini sağlayan bir program yazdım. Bu programı yazmamın amacı okul laboratuvarına gidemeyen bir öğrencinin, kendi evinden internet kullanarak, okul laboratuvarına bağlanıp istediği saat verileri girerek deneyleri  yapabilmesi ve anında sonuçlarını görerek eğitiminden geri kalmamasıdır. Bu konuda Elektrik Mühedisleri Odası’nın dergisinde makalem yayınlandı. Yüksek lisansımı bitirdikten sonra Yakın Doğu Koleji’nde Bilgisayar öğretmeni olarak işe alındım. Daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Doktora programına başladım ve şu an tez aşamasındayım.

2006 yılında evlendim ve iki tane kızım var. Biri 2010 diğeri ise 2013 yılında dünyaya geldi. Büyük olan Yakın Doğu İlkokulu’na küçük olan ise Yakın Doğu Okul Öncesi’ne gidiyor. Ailece müzik dinlemeyi, dans etmeyi ve seyahat etmeyi seviyoruz.