Irmak Orsal Kabidan

1983 yılında Lefkoşa’da doğdum. İlkokulu, Şehit  Ertuğrul İlkokulunda okudum. Şehit Hüseyin Ruso Ortaokuluna devam ettikten sonra lise öğrenimini Lefkoşa Türk Lisesinde gördüm. Liseyi bitirdikten sonra Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü 2004’te bitirdim. Ablamın da aynı bölümü bitirmiş olması benim bu bölümü seçmemde etkili olmuştur.

Babam üniversiteyi burada okumamızı isterdi. “Türkiye’deki üniversiteler ile aynı düzeyde bizim adamızda da üniversite var” derdi. Burada okumamızı istemesinin bir nedeni de bizden ayrılmak istememesidir. Kendisi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde okurken Türkiye’de çıkan olaylardan dolayı nenemin ısrarlarıyla okulu yarım bırakıp adaya geri dönüş yaptı. Nenem gibi babam da çocuklarına çok düşkün bir birey oldu.

Ablam 2000 yılında aynı bölümden mezun oldu ve yüksek lisans eğitimine başladı. Bende 2000 yılında üniversite hayatıma giriş yaptım. Annemin evde çok kitap okumasından dolayı ablamda bende kitapları seven bir birey olarak büyüdük. Edebiyat okumasaydım kesinlikle tarih okuyacaktım. Tarihi kitapları okumaktan zevk alırım.

Fakülteye adım atıp derslere başladığımda iyi ki bu üniversiteyi ve bu bölümü seçmişim dedim. İnsan sevdiği işi yapınca başarı kaçınılmazdır. 2004 yılında mezun olduğum zaman pedagoji eğitimini almak için yine aynı üniversitenin Tezsiz Yüksek Lisans Alan Öğretmenliği bölümüne girdim. 2005 yılında mezun olunca artık bir öğretmen adayıydım. 2007 yılından itibaren Yakın Doğu Kolejinde Türkçe öğretmeni olarak görevime devam etmekteyim.

Öğretmenlik mesleğine ilk başladığım günkü heyecanım seneler geçmesine rağmen devam ediyor. Her eylül ayında yeni öğrencilerimle tanışacağım zaman büyük bir heyecan içinde oluyorum. Onlarla sadece sınıf içerisinde değil teneffüslerde onlarla birlikte vakit geçirmekten, bir şeyler paylaşmaktan zevk alıyorum. Müsamere için hazırladığımız tiyatro gösterilerinde onlar kadar ben de heyecanlanıyorum.

2008 yılında evlendim. Eşim KKTC Merkez Bankasında memurdur. Kendisi üniversitede gazetecilik okudu. Okurken bir yandan da Halkın Sesi gazetesinde çalıştı. 2007 yılında Merkez Bankasında işe başladı.2012 yılında kızımız Derin aramıza katıldı. Kitap okumaktan, sinemaya gitmekten ve ailemle vakit geçirmekten hoşlanırım.