Jale Emanet Boz

Adım Jale Emanet Boz. 1987 yılında başkent Lefkoşa’da doğdum. Annem’in adı Ayşe, babamın adı Erdal’dır. Annem ev hanımıdır. Babam ise Polis Genel Müdürü 2. Yardımcı görevinden emeklidir. İki kardeşim vardır. Kız kardeşim Magosa’da polis olarak görev yapmakta, erkek kardeşim ise Lefkoşa’da memur olarak görevini sürdürmektedir.

Babamın görevi dolayısıyla disiplinli bir ailede yetişmeme rağmen, bir o kadar da sevgiyle büyütüldüm.  Böylesine mükemmel bir anne ve babaya sahip olmak bana her zaman gurur verdi. Hayatta ne olursa olsun insanları her şeye rağmen sevmem ve dürüst olmam öğretildi.

İlkokulu Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda okudum. İlkokulda iki yıl süreyle folklör oynadım ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ülkemizin geleneksel oyununu sergiledim.

İlkokulu bitirdikten sonra Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu’na devam ettim. Buradaki bir İngilizce Öğretmenimin dile olan yeteneğimi fark etmesiyle, İngilizce’ye olan merağım daha da arttı ve o günden sonra hep bir gün İngilizce Öğretmeni olacağımı söyledim. Bu süreçte benden küçük olan arkadaşlarıma, okulda öğrendiğim İngilizce kelimeleri onlara öğretmeye çalışırdım. Öğretmenlerim tarafından hep sevilen ve ayni zamanda da çok sessiz bulunan bir öğrenci oldum. Aldığım eğitimin yanı sıra Resim’e olan ilgim nedeniyle, çeşitli resim yarışmalarına katılıp, başarılar elde ettim. Halen daha Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu’nun duvarlarında resimlerim bulunmaktadır.

Ortaokul öğrenimimden sonra, Bülent Ecevit Anadolu Lisesini kazanarak, eğitimime orada devam etmeye başladım. Bu okulda ki dört yıllık öğrenimimi Yabancı Dil; İngilizce ve Almanca   bölümünden mezun olarak tamamladım. Ayni zamanda yine okul takımında dört yıl süreyle voleybol oynadım. Yine resim alanında çeşitli yarışmalara katılarak birincilikler elde ettim.

Bu arada devletin düzenlemiş olduğu Yabancı Dil sınavını geçtim. Ardından Yakın Doğu Üniversitesini birincilikle kazandım ve tam burslu olarak İngilizce Öğretmenliği bölümüne başladım. Bu arada Babam’ın Mağusa Polis Müdürlüğüne atanması ile evde erkek kardeşimle birlikte yaşamaya başladım. Öğrenimimim 3. Yılında eşimle tanışıp nişanlandım. İngilizce Öğretmenliği bölümünü Yüksek şeref derecesi ile bitirdim. Ardından eşim ile evlendim ve Yakın Doğu Koleji’nde İngilizce Öğretmeni olarak göreve başladım.

Akabinde de İngilizce Öğretmenliği alanındaki Yüksek Lisans eğitimime başladım. Bu arada İnsan Psikolojisi her zaman ilgimi çekmiştir. Bu nedenle psikoloji ile ilgili birçok kitap okuyup, öğrencilerime daha faydalı olabilmek adına kendimi geliştirmeye çalıştım.  Eşim, Polis Özel Harekat Birliğinde görevini polis memuru olarak sürdürmektedir.  2012 yılında Erda ve Erdal adında ikiz çocuklar dünyaya getirdim.  Yakın Doğu ailesinin bir üyesi olarak bu okulda ki görevimi severek ve isteyerek yerine getirmekteyim.