Kenan Aydenk

Kenan Aydenk Yakın Doğu Koleji’nde Din Kültürü öğretmenliği ve Tarım Öğretmenliği görevlerini yapmaktayım. 21.02.1985 tarihinde Yeni Erenköyde dünyaya gelmişim. Babam Yusuf Ağa annem Asiye Hatundur. Aslen Trabzonlu bir ailenin ferdiyim. Yaşadığım bölge karpaz yarım adasında Sipahi Köyüdür.

Anaokulunu Sipahi İlkokulunda, ilkokulun ilk üç yılını yine Sipahi İlkokulunda okuduktan sonra Sipahi ilkolunun öğrencileri az olması nedeniyle Yeni Erenköy İlkokuluna taşınarak son iki yılımı da burada tamamlamış oldum.

Orta okulu Yeni Erenköy Lisesinde tamamladım. Orta okul yıllarımda okulun futbol takıma seçildim. Futbol takımına seçilmem benim için önemli gelişmeydi fakat kötü bir forvet olarak anılarda kaldım. Bu sebeble kendimi köyde kendimizin kurduğu futbol sahasına adadık.

Orta okulu da tamamladıktan sonra lise hayatımız başlamış oldu. Lisedeyken atletizm takımının disk atma atletiydim lise 1 tamamlanınca lise yıllarımızı türkiyede devam ettirmeye karar verdim. Mersin Bozyazı Anadolu İmam Hatip Lisesine çevirdik. Türkiye Diyanet Vakfının KKTC ile ortak anlaşması neticesiyle bizler KKTC’de din öğretmenleri ve din görevlileri olmak amacıyla bu uzun yola çıkmış olduk.

İmam hatip yıllarım çok renkli ve dolu dolu geçti. Okul başarısından çok sportif başarılarım ön plana çıktı. Her dönem sonu KKTCye takdir ve onur belgesiyle dönmek ve sizi bekleyen o muhteşem insanlara bunları sunmak tarifsiz bir heyecandı. Bozyazı günlerimizde en önemli heyecanım yapılan 19 mayıs etkinliklerinde yüzme şampiyonluğunu kazanmamdı.

05/2002 – Bozyazı / Mersin 19 Mayıs Müsabakaları 400m Yüzme 1.si

Son yılımı Anamur İmam hatip lisesinde tamamladım. Anamur’da son yılımı bilgi yarışmalarında grup olarak derecelerle yazdırmak güzeldi.

11/2003 – Anamur / Mersin Atatürk ve İnkilap Tarihi Bilgi Yarışması Takım 1.si – Yarışmacı

12/2003 – Anamur / Mersin Bilgi Yarışması ( Tüm branşlar ) Takım 3.sü – Yarışmacı

05/2004 – Anamur / Mersin 19 Mayıs Gençlik Halı Saha Turnnuvası Takım 3.sü – Oyuncu

Eğitim hayatımız tamamlayıp 2004’ün eylülü’nde yaylar demeye çağrıldık. Askerliğimi acemi birliği Gülseren’de tamamladıktan sonra usta birliği Derinyar’a kaderimizde olanı kaza etmeye doğru yol aldık. Eğitimlerden sonra ve kıdemli arkadaşlara kafa tutmam onların da benim üstüme geleceği kesinken bir yolunu bulup karavanacı olduk. Terhisime 3 ay kala öğrenim hakkı dolayısıyla Uludağ üniversitesi İlahiyat Fakültesine kabul edilmiştim. Gerkli işlemleri yapıp artık hürgeneral olmuştum. İmam hatip yıllarımda başımızı kolay kolay dersten kaldırmazdık. Bunun ödülünü üniversite yıllarında sadece ders vakitlerinde dinlemem yeterli kılıyordu. Bizde kendimizi türkiye yollarına veriyorduk. Her atyın başı mutlaka gezilecek görülecek yerlerimiz olurdu. Uludağ başlı başlı evimiz sayılırdı kış aylarında.

Uludağ yıllarımda en çok da hayranlık duyduğum suyun üzerindeki damlalardı;

Tabi bunun yanında sadece gezme tozma değildi, çok iyi yaptıklarımızın peşini de bırakmadık. Taş üstüne taş koy misali devamdı.

05/2008 – Uludağ Üni. Milletlerarası Halı Saha Turnuvası – Takım 4.sü –Kaptan ve sorumlusu

05/2009 – Uludağ Üni. Milletlerarası Halı Saha Turnuvası – Takım 5.si – Takım Sorumlusu

09/2008 – 02/2010 – Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi – K.K.T.C. Öğrenci Temsilcisi

09/2009 – 02/2010 – TDV Bursa Osmangazi Erkek Öğrenci Yurdu- Öğrenci Başkanı ve Tem.

Velhasıl ilahiyatı da bitirince dönüş yolu gözüktü. Gelir gelmez işe koyulmak vaktiydi. Askerlik görevimi yarıda bırakıp gittiğim için terhis işlemlerini tamamladıktan sonra artık tamamen hürgeneral oldum.

Atatürk Öğretmen Akademisinde Orta Alan Öğretmenliği Sertifakası alarak eğitim hayatına öğretmen olarak başladık.

Ve şu an evli ve bir çocuk babasıyım.