Keziban Demirelişçi

6 Nisan 1986 tarihinde Denizli’de dünyaya geldim. Memur olan babamın belirli yıllarda tayin yerinin değişmesiyle eğitim hayatım değişik illerde devam etti.

İlkokulu Ankara Gazi Osman İlköğretim Okulu’nda tamamladıktan sonra tekrar bir tayin ile Karadeniz’in doğusunda yer alan Ordu ilinde İsmet Paşa İlköğretim Okulu’nda ortaokulu ve Fatih Lisesi’nde de lise eğitimini alarak ilk ve orta öğretimimi bitirmiş oldum.

Yoğun ve düzenli bir çalışma sonrasında hazırlanmış olduğum üniversite sınavını 2005 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarih Öğretmenliği programını kazandım.

Farklı bölgeler, farklı insanlar, farklı coğrafyanın getirdiği kalıplaşan değişik özellikler gördüm, tanıdım.

5 yıllık eğitim hayatında bir öğrencinin yaşaması gereken bütün güzellikleri, başarıları yaşadığımı düşünüyorum. Son sınıfta Hızlı Okuma kursuna katılıp buradan da sertifikamı alarak okuduğum bölümü ikincilikle bitirip eğitimimi tamamladım. Okul bitti derken Ales’ten iyi bir puan alınca üniversite hocalarımında desteği ile aynı üniversitede Orta Çağ Bilim Dalı’nda yüksek lisansıma başladım. 2013 yılında sunumunu yaptığım “Türkiye Selçukluları Devlet Adamları” adlı tezimi teslim ederk mezun oldum.

2012 yılında evlenerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yerleştim. 2015 yılında öğretmenliğe başladığım Yakın Doğu Koleji’nde halen daha görevime devam etmekteyim.

Dünyanın en onurlu ve belki de en zor görevini yapan öğretmenler, insanı olduğu gibi kabullenip onun birey olma yolunda en güvenilir yoldaşıdır. İnsanı sevmek, bir arada yaşamak, bildiklerini aktarmak, hüznü sevinci krşısındakiyle yaşayarak paylaşmak benim öğretmenlik mesleğini seçmemin temelini oluşturur.