Kumru Karahüseyin

23 Temmuz 1981’de Melbourne, Avusturalya’da doğdum. İlk öğrenimimi Gönyeli İlkokulu’nda, lise öğrenimimi Lefkoşa Türk Lisesi’nde tamamladıktan sonra Doğu Akdeniz Üniversitesi,  Bilişim Sistemleri Mühendiliği’nden mezun olduktan sonra, Yakın Doğu Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Orta Eğitim Alan Öğretmenliği’nde yüksek lisans yaptım.

2002-2003 yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde, Endüstri Mühendisliği’nde  tam zamanlı araştırma görevlisi olarak çalıştım (Bilgisayar ve programlama dersleri asistanı, Temel bilgisayar dersleri, Word, Excel, Pascal dersleri asistanın ve Kütüphane sorumlusu). 2003-2005 yılları arasında özel bir Bilişim Şirketinde,  yönetici olarak çalıştım. 2005-2006 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi, Bilgisayar ve Eğitim  Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü’nde ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinde, Mühendislik Fakültesinde Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi olarak çalıştım. 2005-2008 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi, Bilgisayar ve Eğitim  Teknolojileri Öğretmenliği Bölümünde yarı zamanlı  öğretim görevlisi olarak çalıştım.

2005-2007 yıllarında,  Libem Eğitim Merkezinde (Bilgisayar Eğitimi) çalıştım.  2003-2006 yılları arasında yönetici olarak bir bilişim şirketinde çalıştım (yazılım, donanım, eğitim, danışmanlık). 2003 Temmuz–Kasım aylarında Asel ltd’e ait Asmar Ltd’de Yönetici Asistanı (Personel Yönetimi, Proje Yönetimi, (Bilişim Teknolojileri Şirketi)) çalıştım. 2002 yazında Araştırma Görevlisi olarak, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Bankacılık ve Finans Bölümünde çalıştım (Veri tabanı oluşturmak ve Ofis dersi vermek). 2000-2002 yılları arasında Ögrenci Asistanı olarak , Doğu Akdeniz Üniversitesi, Bilgisayar Teknik Yüksek Okulu, Bilgisayar Enformatik Bölümünde ders verdim, (CSIT 113 Turbo C, CSIT 114 Structured Programming, ELT 107 English 1, CSIT 221 System Development, CSIT 214 Data Sturctures, CSIT 242 Intro. to OOP, CSIT 341 Object Oriented Prog., CSIT 312 System Prog., derslerinin asistanı). 2000 Yazında Gigabyte Ltd de staj yaptım (Bilgisayar Teknoljileri ve Yazılım Şirketi) (Stajer, Yazılım, Donanım ve Eğitim).

2007 yılından beri Yakın Doğu Koleji’nde Bilgisayar Öğretmeni olarak çalışıyorum, GCE, AS ve Alevel sınıflarına ders vermekteyim. Aynı zamanda Bilgisayar IGCSE sınavı, As sınavı ve Alevel sınavı için öğrencileri hazırlamaktayım. IGCSE sınavlarında gösterdiğim başarıyı geçen yıl ilk kez AS ICT sınavında A getirerek gösterdim. Bu yıl ilk kez Alevel sınavına öğrenci hazırlamaktayım.

Bildiğim bazı bilgisayar yazılımları; Windows (tüm Ofis Uygulamaları), C, C++, Visual Basic, Delphi, Asp, Front Page, Oracle Database, Sql Server, Link, Web sitesi tasarlama, Ms Project Coreldraw, Photoshop ve daha birçok yazılım uygulaması. Katıldığım kurs ve seminerler; 2004: Gönüllüleri Yönetim, “How to manage volunteers” (3 gün, yer: The Management Center, Lefkoşa) 2005: Proje Yönetimi, (3 gün, yer: UNDP, Güney Lefkoşa), 2012: British Council ICT Proffesional Development Course (yer: Larnaca), 2012: Akıllı Tahta Eğitimi (yer:YDU),  2014: MEB, Coreldraw ve photoshop eğitimi (Yer: Atatürk Meslek Lisesi, 3 ay)

2006 yılında eşim Hüseyin Karahüseyin ile evlendim. Eşim de benim gibi Bilişim Sistemleri Mühendisidir. 2006 yılından beri 1001 Grup’ta  IT müdürü olarak çalışmaktadır. Mutlu evliliğimizden iki tane dünya tatlısı oğlumuz vardır. Büyük oğlum Mustafa 2009 yılında doğdu. Küçük oğlum Ahmet ise 2015 yılında doğdu.