Mehmet Batkan

Ben Mehmet Batkan, 25 Nisan 1955 tarihinde Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde devlet memuru olan bir babanın çocuğu olarak doğdum. Babamın tayininin Alaşehir/Manisa’ya çıkması nedeniyle orada yaşamaya başladık. İlkokula da Alaşehir 6 Eylül İlkokulunda başladım. 7 yıla yakın Alaşehir’de yaşadıktan sonra babamın Düzce/Bolu’ya atanması nedeniyle yine taşınmak durumunda kaldık ve ilkokula Düzce’de devam ettim ve Namık Kemal İlkokulu’dan mezun oldum. İlkokulu bitirdikten sonra Bolu’ya taşındık,  ortaokula Bolu Lisesi’nin ortaokul bölümünde başladım, orta 1 ve orta 2. Sınıfları burada okudum. Orta 2. Sınıftayken ağabeyimin Ankara’da ODTÜ’yü kazanması nedeniyle bu kez babamın tayini Ankara’ya çıktı ve Ankara’ya taşındık, ben de bir yıl sonra Ankara Bahçelievler Ortaokulu’ndan mezun oldum. Ortaokul sonrası Ankara Gazi Lisesi’ne bir süre devam ettikten sonra evimizin bulunduğu semte daha yakın olması nedeniyle okul kaydımı lise 2. Sınıfta Ankara Çankaya Lisesi’ne aldırarak burada öğrenim hayatıma devam ettim ve bu liseden mezun oldum. Liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavlarına girdim ve Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce bölümünü kazandım. Bir süre bu okula devam ettim, ancak tekrar üniversite sınavlarına girerek bu kez Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandım. Bu bölüme de bir süre devam ettikten sonra yine aynı fakültenin Beşeri ve Ekonomik Coğrafya Bölümü’ne yatay geçiş yaptım ve bu bölümden mezun oldum. Fakülte son sınıftayken dersane hayatım başladı. Üniversiteden mezun olduktan birkaç yıl sonra yedek subay öğrenci olarak Balıkesir Ordu Donatım Okulu’nda eğitim aldım. Dört aylık temel eğitim sonrası kura sonucunda Amasya’ya tayin edildim. On iki ay sonra askerlik görevimi tamamlayıp tezkeremi aldım.

Askerlik sonrası tekrar Ankara’ya döndüm. Bir arkadaşım ile ortak matbaacılık şirketi kurdum. Daha sonra bu işe tek başıma devam ettim. O dönemde Ankara dersane ortamı ile çok sıkı ilişkilerim gelişmeye başlamıştı, matbaamı kapatarak dersane öğretmenliğine başladım. İlk çalıştığım dersane Ankara Kızılay Dersanesidir. Burada ÖSS ve ÖYS’ye yönelik olarak Coğrafya, Türkçe-Edebiyat, Tarih derslerini verdim. Birkaç yıl sonra Tek Seçenek Dersanesi ile Türkçe-Edebiyat dersleri vermek üzere anlaştım.  Bir süre de burada çalıştıktan sonra Ankara Zafer Dersanesi’nde göreve başladım. Bu dersanede çalışırken bir yayınevinden gelen teklif üzerine  ‘’ÖSS ve ÖYS’ye Yönelik Türkçe Edebiyat’’ adıyla soru bankası kitabımı çıkarttım. Ankara Çankaya Dersanesi’nden gelen teklif üzerine adı geçen dersanede Sözel Bölüm Başkanı olarak göreve başladım.  Birkaç yıl sonra bazı öğretmen arkadaşlar ile Ankara Birikim Dersanesi’ni kurduk. Bu dersanemizde Kurucu Müdürlük ve Bölüm Başkanlığı görevlerini üstlendim.

Eşimin Kıbrıslı olması nedeniyle 1998 yılında adaya gelerek Lefkoşa’ya yerleştik.  Kıbrıstaki İlk yıllarımda  İlim Dersanesi  ve Yeni Sistem Dersanesinde çalıştım. Mili Eğitim Bakanlığı’na bağlı Beyarmudu Ortaokulu, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi ve Kurtuluş Lisesi’nde sözleşmeli olarak görev aldım.  2001 yılından itibaren de şimdiki kurumum olan Yakın Doğu Koleji’nde coğrafya öğretmeni ve ÖSS Binası Koordinatörü olarak çalışmaktayım. Evli ve iki çocuk sahibiyim.

Müzik, sinema, fotoğraf  ve spor  hobilerim arasındadır. Özellikle ses ve görüntü sistemleri ilgi alanım içerisinde yer alır. Ayrıca edebiyata karşı da kayıtsız değilimdir. İleride yayımlamak düşüncesinde olduğum  nitel ve nicel olarak şiir kitabı çıkartacak yeterlilikte şiir birikimim vardır.