Melihan Arısoy Koru

5 Kasım 1985’te Bostancı’da doğdum. Bankacı anne ve babanın ilk çocuguyum. Kız kardeşimle aramızdaki yaş farkı yok denecek kadar az. Bu yüzden ikiz gibi büyüdük.

Anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimimi Güzelyurt’taki okullarda tamamladım.

Teyzemin izci lideri oluşundan çok küçük yaşlardan itibaren izcilik ile iç içe oldum. ilkokul yıllarında izcilik kursları ve izci kamplarına katıldım. Bu kamplar sayesinde ailemden ayrı kalmayı, kendi kendime yetmeyi öğrendim.

Yine ilkokul yıllarında folklor hayatım başladı ve lise son sınıfa kadar devam etti. Okul folklor ekibinin yanısıra GÜSAD’ta (Güzelyurt Sanat Derneği) da görev aldım. Kuvvetli dostluklar kurduğumuz ekip arkadaşlarımız ile çeşitli festivallere katıldık. Yurt dışındaki birçok uluslararası etkinlikte ülkemizi temsil edip, kültürümüzü halk dansları ile tanıtmak için elimizden geleni yapmaya çalıştık.

Lise son sınıfta zamanımın büyük kısmını hobilerim yerine derslerime ayırıp üniversiteye hazırlanmaya başladım. Hedefim Türkiye’de fizik okumaktı. Gerek Kurtuluş Lisesi, gerek İlim Dersanesi öğretmenleri, gerekse ailemin desteği ile calışarak hedefime ulaştım. 2002 yılında Cukurova Üniversitesi Fizik Bölümü’nü kazandım ve hayatımı Adana’da devam ettirmeye başladım.

2007 yılında üniversiteyi bitirip ülkeme geri dönerek aynı yıl Yakın Doğu Üniversitesi’nde Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi aldım. Artık bir öğretmen olarak eğitim vermeye hazırdım.

2008 yılında ilk öğretmenlik deneyimim olarak Biltest Dersanesi’nde fen bilgisi ve fizik öğretmeni olarak ders vermeye başladım. Öğrencilere bilgi aktarmak beni mutlu ediyordu. Bir zamanlar o sıralarda ben vardım, şimdi ise öğrencilerim…

Kısa bir süre sonar Atlas Dersanesi’nde mesleğime devam ettim. 2011 yılında Yakın Doğu Koleji  ÖSS Bölümünde görev yapmaya başladım. Okulumuzda sıcak ve samimi bir çalışma ortamı içinde çalışmakta, öğrencilerimize derslerinde ve kişisel sorunlarında yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Doğa gezileri, bisiklet turları, dağcılık yürüyüşlerine birlikte katıldığım eşim Mehmet Koru  ile 2015 yılında evlendim. Şu an  Güzelyurt’taki evimizde ikamet etmekteyiz.